Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’afluència d’autocaravanes a la Seu d’Urgell augmenta gairebé un 30% el darrer any

L’afluència d’autocaravanes a la Seu d’Urgell augmenta gairebé un 30% el darrer any

Al llarg el 2018 se n’han instal·lat un total de 3.735, que han generat un impacte econòmic per a la ciutat de 268.920 euros. Els usuaris valoren especialment el fet de tenir l'estacionament a tocar del centre històric
Zona d'aparcament d'autocaravanes a la Seu d'Urgell
11/01/2019 12:55

Un total de 3.735 autocaravanes s’han instal·lat durant el passat any 2018 a la zona d’aparcament per aquest tipus de vehicles a la Seu d’Urgell. Això suposa un augment del 28,26% d’afluència respecte el 2017, any que va sumar l’estacionament de 2.912 autocaravanes.

Durant els dotze mesos de 2018, la mitjana de nits que han fet els usuaris d’aquests vehicles ha estat de 2, mentre que la mitjana del nombre d’autocaravanes diàries que s’instal·len en l’àrea ha estat de 8,1. Per autocaravana, la mitjana de persones que hi viatgen és de 4.

La despesa mitjana per autocaravana se situa entre els 70 i els 100 euros. Val a dir també que l’impacte econòmic positiu pel conjunt de la ciutat d’un total anual de 268.920 euros.

Pel que fa al perfil dels autocaravanistes segueix sent el familiar, així com parelles prejubilades o jubilades. Respecte a la procedència dels turistes majoritàriament són de nacionalitat espanyola (56,6%), seguits dels autocaravanistes procedents de França (21%) i d’Holanda (6,5%), com a nacionalitats més representatives.

D’altra banda, cal destacar que els aficionats a l'autocaravaning que visiten la Seu d’Urgell valoren “moltíssim” la ubicació d’aquesta zona d’aparcament. Així, un dels atractius que els autocaravanistes en destaquen és que es troba situada a tocar del centre històric i comercial de la ciutat, fet que els permet visitar-la i fer compres, i alhora es presenta com un espai segur per aparcar el seu vehicle.