Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova el projecte d’urbanització de la plaça de l’Arbre de Castellciutat

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova el projecte d’urbanització de la plaça de l’Arbre de Castellciutat

El local social del poble ha acollit aquest dimarts una trobada informativa amb els veïns i veïnes, en què hi ha pres part l’alcalde urgellenc i l’equip redactor. La reunió ha servit per explicar el contingut de les obres,que volen dignificar l’espai públic
Projecte d’urbanització de la plaça de l’Arbre de Castellciutat
07/02/2018 17:15

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns el projecte d’urbanització de la plaça de l’Arbre del poble de Castellciutat. A partir d’ara, el document es troba en exposició pública durant 30 dies perquè s’hi puguin fer al·legacions. 

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ressalta que amb la millora “es pretén crear una plaça nova i feta amb materials nobles, com la pedra i l’acer corten, conjugant el millor possible els usos que hi ha en aquest indret: el pas de vehicles i l’espai per als vianants, a més de les activitats de poble”. Batalla remarca que es tracta “d’una proposta ambiciosa, que cuida els detalls i que creiem que millora molt un dels punts importants de Castellciutat”.

Trobada informativa 

Per explicar el projecte, aquest dimarts al vespre ha tingut lloc al local social de Castellciutat una trobada informativa entre els veïns del poble i l’alcalde urgellenc, acompanyat de l’equip redactor del projecte, format pels arquitectes Marc Vidal i Joan Marquet. La reunió ha servit per explicar els objectius de les obres que, a grans trets, volen ordenar aquesta plaça per crear un espai de qualitat urbana en el centre urbà. 

Dignificar l’espai públic 

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell té la voluntat d’urbanitzar la plaça de l’Arbre i dignificar l’espai públic -amb la pavimentació d’uns 650 m2 aproximadament-, encabint també les celebracions dels esdeveniments importants que es fan a Castellciutat. 

En el punt central de la plaça, que correspon a la intersecció del carrer de Mossèn Cinto Verdaguer i el carrer del Doctor Robert, es crearan tres espais on el vianant serà l’únic protagonista, mentre que els vehicles quedaran reduïts als tres eixos amb els que s’ordena l’espai. D’aquesta manera, la circulació de cotxes quedarà limitada per barreres produïdes per la col·locació del mobiliari urbà, pel tractament del paviment o per la il·luminació que es planteja en l’espai públic. 

La plaça serà tota del mateix nivell, sense barreres arquitectòniques. Per solucionar la circulació de vehicles, el paviment serà de diferents colors i materials. També hi haurà mobiliari urbà i punts de llum encastats al terra. A més, es limitarà la velocitat dels cotxes a través d’una remunta per accedir a l‘espai públic.

Material i mobiliari urbà

El material que es col·locarà al paviment de la plaça serà una llamborda tractada de pedra natural de granit de diferents colors, enriquit amb acer corten. El mobiliari urbà estarà compost per bancs de fusta i papereres metàl·liques. Es planteja també un nou banc de pedra, com a referència de l’antic pedrís de Cal Duat. Així mateix, s’hi instal·larà un nou enllumenat públic. 

La urbanització de la plaça es rematarà amb la col·locació d’un arbre de petites dimensions per donar nom a la Plaça de l’Arbre, i se’n col·locarà un altre al racó generat en l’inici del carrer Doctor Robert.  

Val a dir que aquesta actuació no només pretén ordenar aquesta plaça sinó que vol ser un preludi de l’estudi dels diferents carrers i espais de Castellciutat.