Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de la Seu d’Urgell decreta mesures preventives, de protecció i organitzatives pel Covid-19

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell decreta mesures preventives, de protecció i organitzatives pel Covid-19

L'alcalde urgellenc afirma que “malgrat que la situació és complexa, cal mantenir la calma i seguir tots els consells que dóna el Departament de Salut". El consistori demana el compliment de les mesures i la col·laboració ciutadana
Mesures preventives a la Seu pel Covid-19
13/03/2020 14:15

En el context de la decisió d’elevar del pla d’emergències PROCICAT, per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, amb motiu del coronavirus SAR-CoV-2 a Catalunya i en atenció a les mesures que es vagin adoptant per les autoritats sanitàries, s’adopten mesures específiques a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i a la resta d’equipaments municipals.

Així, es determina:

  • Cada servei municipal realitzarà torns per fomentar el teletreball des de casa i permetre la cura d’infants i gent gran dependent.
  • S’habilita el correu electrònic  tramits_oac@aj-laseu.cat i el telèfon de l’ajuntament 973 350 010, per a poder fer tots els tràmits, incloent la presentació d’instàncies, ja que  l’atenció presencial serà mínima. Horari: de dilluns a divendres (matins).
  • S’ha reforçat la neteja de tots els equipaments i instal·lacions municipals.
  • L’Oficina de Turisme Seu, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i la sala d’exposicions ‘la Cuina’ queden tancats al públic.

D’altra banda, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell aconsella a tota la ciutadania quedar-se a casa i agraeix la comprensió de totes aquestes mesures, que no són de bon grat, però representen un benefici per la salut de tots i totes, sobretot, per a les persones més vulnerables.  

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, manifesta que “malgrat que la situació és complexa, cal mantenir la calma i seguir tots els consells que dóna el Departament de Salut. Esperem que amb les mesures aplicades i la col·laboració de tota la ciutadania puguem anar tornant a la normalitat”.

Des de l’Ajuntament urgellenc es vol fer arribar un agraïment molt sincer a tot el personal sanitari per la seva feina.

Suspensió de bona part de l'activitat judicial

D'altra banda, dins de les diverses conseqüències del coronavirus, els jutjats de la demarcació de Lleida, entre ells el de la Seu, han acordat suspendre les vistes i actuacions judicials durant quinze dies.

S'estableixen serveis mínims per fer front als serveis de guàrdia i procediments urgents o amb perjudicis "irreparables", internaments urgents, mesures de protecció de menors i ordres de protecció en matèria de violència contra dones i menors. Tampoc no s'aturaran actuacions amb detinguts, adopció de mesures cautelars urgents, entrades i registres "inajornables" i qualsevol actuació amb presos o detinguts o actuacions urgents de vigilància penitenciària així com els processos judicials en què s'al·legui vulneració de drets fonamentals i que siguin "urgents".

Pel que fa al registre civil, sí que se seguiran expedint llicències d'enterrament, celebració de matrimonis i inscripcions de naixement.