Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de la Seu d’Urgell elabora un primer paquet de mesures de caire econòmic per fer front a la crisi de la COVID-19

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell elabora un primer paquet de mesures de caire econòmic per fer front a la crisi de la COVID-19

El consistori urgellenc preveu la suspensió de les llicències d'ocupació de la via pública fins a nova ordre i l'habilitació de partides pressupostàries de suport a les empreses i els autònoms, entre d'altres accions
L'Ajuntament de la Seu impulsa un seguit de mesures per fer front a la crisi del COVID-19
21/03/2020 16:00

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha anunciat un seguit d'actuacions de suport al sector econòmic, comercial i empresarial per fer front a la crisi de la COVID-19. Entre les mesures, es contempla la suspensió de les llicències ocupació de la via pública fins a nova ordre. Així, no es liquidaran les taxes corresponents a terrasses, parades de mercat i altres ocupacions que durant aquest període no hagin pogut exercir la seva activitat.

Igualment, s'habilitaran partides pressupostàries extraordinàries de suport a les empreses i els autònoms de la Seu, que complementaran els ajuts de la Generalitat de Catalunya i l’estat espanyol. A més, l'Ajuntament urgellenc endegarà un estudi de mesures de suport al pagament de lloguers de locals obligats a tancar aquests dies i de lloguers de famílies en risc, ampliant les establertes per altres administracions. El consistori es mostra a favor d’una moratòria en el pagament dels lloguers.

Entre les accions previstes també es contempla l'exempció del pagament per aparcar en la zona blava i verda, tal com es va acordar amb l’empresa concessionària. Una altra mesura és el manteniment de les ràtios de pagament de factures als proveïdors de l’Ajuntament i l'ampliació dels terminis d'abonament de rebuts municipals quan no es puguin fer efectius.

D'altra banda, mentre romanguin tancats els serveis municipals de les escoles municipals i la llar d’infants, no es cobraran les quotes per aquests serveis i s'aplicarà un reforç econòmic al banc dels aliments per garantir el subministrament d’aliments a la població més vulnerable.

Tasca municipal

L'Ajuntament de la Seu ha indicat que durant aquests primers dies de la crisi sanitària, l'esforç municipal s'ha centrat en adoptar i traslladar a la ciutadania les mesures preventives i sanitàries imprescindibles per fer compatible l’obligat aïllament social amb la garantia dels serveis públics essencials i de les necessitats socials de la població més vulnerable. Tanmateix, en el marc de l'estat d'alarma, es treballa per habilitar altres mesures derivades de les decisions que es puguin adoptar des del Ministeri d’Economia i Hisenda i el Departament d’Economia en relació amb l’endeutament de les administracions locals.