Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de la Seu d’Urgell subvenciona 15 establiments de nova creació

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell subvenciona 15 establiments de nova creació

El consistori manté la línia d’ajuts a projectes innovadors, que els darrers cinc anys ha concedit més de 125.000 €. Paral·lelament, roman oberta la línia de suport a nous autònoms
Carrer dels Canonges
11/07/2017 18:23

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana l’atorgament de 15 subvencions a nous establiments comercials que han obert a la ciutat al llarg del passat any 2016. Enguany la disponibilitat total per a aquest concepte ha ascendit a un total de 30.600 euros.

La nova convocatòria d’aquestes subvencions es va aprovar el mes d’abril passat. Estan destinades a la promoció del municipi i al foment de l’activitat econòmica local i de la creació de llocs de treball. La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica del Consistori urgellenc, Mireia Font, destaca que aquest apartat permet als sol·licitants “aconseguir fins a un màxim de 4.000 euros d'aquest ajuts, en aquells casos en què compleixen tots els requisits”. A més a més, les bases incentiven que els establiments puguin millorar en eficiència energètica.

D’altra banda, encara roman oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts destinats a persones empadronades a la Seu que aquest any 2016 es donin d’alta com a autònoms. Es poden demanar fins a final d’any o fins a exhaurir la partida pressupostària. Se’n pot trobar més informació a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, o bé trucant al telèfon 973350010.

Tipus de subvencions de promoció

Les categories i despeses subvencionables que han regulat enguany els ajuts a la promoció econòmica inclouen, en primer lloc, la creació o traspàs d’activitats econòmiques, ja sigui amb la posada en funcionament o bé per canvi de titular. En tots dos supòsits es preveu un ajut màxim de 1.000 €, excepte els bars i locutoris, per als quals el màxim és de 500€. També se subvenciona la reforma, ampliació o millores dels d’establiments de nova creació, de traspàs o ja existents, amb un ajut de fins al 25% del total de la inversió i un màxim de 1.000€ sempre i quan la inversió sigui com a mínim de 2.000 €.

Pel que fa a l’ocupació, la creació d’almenys dos llocs de treball d’un mínim de 20 hores setmanals rep un ajut de fins a 500€. Aquesta quantitat també es preveu per a la creació d’un producte o servei innovador o que ajudi a millorar la comercialització, per a treballadors menors de 35 anys o majors de 55, i per a l’obertura d’establiments al Centre Històric o d’aparadors al carrer dels Canonges.

Mireia Font ha destacat també que els darrers cinc anys, l'Ajuntament de la seu ha concedit subvencions per un valor total de més de 125.000 euros per a la promoció del municipi.