Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova una nova convocatòria d’ajuts a autònoms

L’Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova una nova convocatòria d’ajuts a autònoms

El termini per inscriure-s'hi s'obrirà l'1 de març i finalitzarà el 15 de desembre o bé quan s'exhaureixi la partida, que enguany és de 10.400 euros. El tràmit s'ha de fer a través de l'OAC
Ajuntament de la Seu d'Urgell
12/02/2018 19:49

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui una nova convocatòria de subvencions per a persones que s’estableixin com a autònoms per aquest any 2018. El termini s’obrirà l’1 de març i s’allargarà fins el 15 de desembre o bé fins que s’exhaureixi la partida pressupostària, que està fixada en 10.400 euros.

Les persones que hi estiguin interessades podran obtenir la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o bé a través del web municipal www.laseu.cat i, posteriorment, presentar-la presencialment a l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, considera que “aquesta és una mesura més de l'aposta que fa l'equip de govern per ajudar als que comencen i que creuen en la  ciutat. Aquesta línia, juntament amb la d'ajuts a l'establiment, formen part de les subvencions per a la promoció del municipi que fa anys que impulsem des de l'ajuntament”.

Les bases

Des de l'Ajuntament han remarcat que poden accedir a aquests ajuts: 

a) Les persones desocupades o en situació d’atur que es donin d’alta d’autònoms al 2018.

b) Les persones assalariades amb jornada igual o inferior al 50% de la jornada complerta que es donin d’alta d’autònoms al 2018. 

Només s’hi podran acollir aquelles persones que s’hagin donat d’alta al Regim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a partir de l’1 de gener d’aquest any i que estiguin empadronades a la Seu d'Urgell des de 6 mesos abans de l’1 de gener o que demostrin un històric d’empadronament d'almenys 5 anys consecutius.

Aquestes subvencions també incorporen la possibilitat d’acollir-s'hi encara que es treballi per compte aliè. En aquest cas, però, només s’hi podrà accedir quan es treballi, com a màxim, a mitja jornada per compte d’altri.

Més de 28.000 euros en sis anys

El programa de subvencions per a persones que s’estableixin com a autònoms ha atorgat en els darrers sis anys, des de 2012 a 2017, un total de 28.400 euros entre un total de 49 autònoms, per tal de fomentar l’ocupació i l’emprenedoria a la Seu d’Urgell.