Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de Peramola construirà una àrea d’aparcament per a autocaravanes

L’Ajuntament de Peramola construirà una àrea d’aparcament per a autocaravanes

En una primera fase s’adequarà l’espai i s’hi instal•laran els serveis bàsics. Posteriorment es preveu ubicar-hi un punt d’informació turístic i una botiga de productes de proximitat
Peramola
09/08/2019 10:35

L'Ajuntament de Peramola construirà una àrea d'aparcament per a autocaravanes a l'antic camp de futbol del municipi. El projecte té el doble objectiu de promocionar econòmicament la població i ordenar i facilitar l'aparcament i acampada dels molts visitants que fan parada a l'entorn del poble per escalar, principalment a la reconeguda zona del Roc de Rumbau.

Segons ha explicat a RàdioSeu l'alcalde en funcions de Peramola, Joan Puig, l'espai, a 500 metres de la població, permetrà l'aparcament d'una vintena de vehicles i disposarà de punts d'aigua, llum i, si és possible, connexió amb ADSL. Segons Puig, el projecte contempla dues fases. A la primera, s'adequarà l'espai i s'hi ubicaran els serveis mínims necessaris. Posteriorment, en una segona fase, la iniciativa preveu la instal·lació d'un punt d'informació i promoció turística i d'una petita botiga de productes de proximitat, que suposaria, alhora, la contractació d’una persona mitja jornada.  

A la primera fase d'execució es preveu una inversió de 55.000 euros. Actualment, l'Ajuntament està pendent de l'aprovació d'una línia d’ajuts presentada a la Conselleria de Presidència de la Generalitat, que es resoldrà aquest setembre. El 10% de la inversió total la sufragaria el consistori mateix. Si s'aconsegueix el finançament, l'obra hauria de quedar enllestida el 31 de desembre vinent.

Peramola ha esdevingut els darrers anys un destí de l'escalada d'alta dificultat que visiten regularment alguns dels millors escaladors del món. A banda de la paret de Rumbau també destaquen les zones d'escalada de Sant Honorat i de la Roca del Corb.