Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell disposarà de dos camins verticals equipats abans de final d’any

L’Alt Urgell disposarà de dos camins verticals equipats abans de final d’any

El projecte, que s’executa als termes de Fígols i Alinyà i d’Oliana, forma part del programa Camina Pirineus
Treballs de d’instal·lació d’equipaments al camí vertical de la Serra de Canals (Foto: CCAU)
17/10/2019 14:10

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell està portant a terme l’execució de les obres de creació de dos camins verticals equipats. El projecte forma part del programa Camina Pirineus i comportarà una inversió total de 168.821 euros. Es tracta del camí vertical de la Serra de Canals, al terme municipal d’Oliana, i el camí vertical de Roca Narieda, dins del terme de Fígols i Alinyà.

El camí de la Serra de Canals tindrà una longitud total de 280 metres i inclourà un pont penjant del tipus nepalès. L’actuació consisteix en la neteja, habilitació i marcatge, tant de la zona d’aproximació i retorn - que s’habilitarà pel sender actual d’accés a peu a la Creu de la Serra-, com de la via d’escapament, a més de l’estabilització d’elements del vessant i la protecció enfront dels llamps. El traçat serà més tombat a la part baixa i més físic i vertical al mur superior. L’actuació estarà finalitzada el pròxim mes de novembre.

Pel que fa al camí vertical de Roca Narieda, la longitud total serà de 500 metres i inclourà un mínim de dos ponts penjants del tipus nepalès. També en aquest cas es portarà a terme la neteja, senyalització i marcatge dels diversos sectors, amb dos escapaments previstos. A més a més, al cim de la roca es construirà un mirador paisatgístic. El retorn es farà pel sender actual per pujar a peu a Narieda. Les obres conclouran el mes de desembre vinent.

Els camins verticals equipats s’inclouen en l’eix A2 del programa Camina Pirineus i neixen amb l’objectiu d’oferir als aficionats d’aquesta especialitat esportiva unes condicions òptimes per a la seva pràctica en dues de les formacions rocoses més espectaculars de la comarca.