Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell impulsa un servei d'atenció al col·lectiu LGTBI

L’Alt Urgell impulsa un servei d'atenció al col·lectiu LGTBI

El Consell Comarcal alturgellenc ha signat l’acord amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb l'objectiu de defensar-ne els drets. El document també s'ha firmat aquest dimecres a la Cerdanya
Signatura del conveni del SAI al col·lectiu LGTBI
02/05/2018 18:40

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han subscrit aquest dimecres, 2 de maig, un acord per impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones LGTBI a la comarca. La prestació s'adreça als ciutadans que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

A l'acte de signatura del conveni hi ha assistit una vintena de persones, entre les quals hi havia el president comarcal alturgellenc, Jesús Fierro; la directora general d'Igualtat, Mireia Mata; el director dels Serveis Territorials del departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana Vélez, i la tècnica del SAI Territorial, Regina Cairol. Durant la formalització de l'acord també s’ha presentat la diagnosi del Pla Comarcal LGBTI a l'Alt Urgell, a càrrec de Sandra Castro, presidenta de l’Associació Colors de Ponent.

El SAI, que forma part d'una xarxa mès àmplia d'àmbit català, es coordina des de diferents àmbits: el central, el territorial i el local. Pel que fa al Pirineu, l’Alt Urgell serà la tercera comarca a oferir-lo. Fins al moment, el document s’havia firmat a l’Alta Ribagorça. Durant la jornada d'aquest dimecres també s'ha rubricat a la Cerdanya.

Suport i visualització

El Servei d’Atenció Integral comarcal de l’Alt Urgell vol visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport a l’atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, es planteja per impulsar el treball en xarxa i elaborar informes sobre la situació local de les persones LGTBI dels municipis. Així mateix, el SAI dissenyarà estratègies de sensibilització i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de l’LGTBIfòbia.

L’obertura d’aquest servei de proximitat al territori facilitarà el tracte directe i personal per els ciutadans que ho necessitin. La responsable de gestionar-lo a l’Alt Urgell serà la tècnica comarcal d’Igualtat, Sílvia Trigueros.

Servei pioner

La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha destacat que els tres nodes que ha de tenir aquest servei d’atenció integral són la sensibilització de tota la societat sobre les injustícies que pateixen les persones del col·lectiu LGTBI, l'acompanyament i, en el pitjor dels casos, els canals d’atenció i suport quan les persones LGTBI són violentades. Mata també ha subratllat que Catalunya és pionera en oferir aquests serveis, incidint en el fet que "gairebé enlloc d’Europa s’estan creant Serveis d’Atenció Integral".

El president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, ha expressat el convenciment que aquest servei ajudarà el col·lectiu LGTBI i ha destacat la importància de treballar en aquest àmbit, destacant l'estudi diagnòstic que s'ha fet prèviament.

Mostrar formulari de contacte