Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell, present al Congrés Internacional sobre Turisme Gastronòmic de Tavira, a Portugal

L’Alt Urgell, present al Congrés Internacional sobre Turisme Gastronòmic de Tavira, a Portugal

L’esdeveniment va reunir experts i organitzacions de vuit països de l’Europa mediterrània, que treballen per enfortir la sostenibilitat del sector turístic a través de la seva cultura i patrimoni. La jornada s'emmarcava en el projecte MEDFEST
Representants de l'Alt Urgell al Congrés Internacional de Turisme Gastronòmic de l'Algarve (Foto: CCAU)
12/09/2019 11:15

L’Alt Urgell ha estat present enguany al Congrés Internacional sobre Turisme Gastronòmic, que va celebrar-se a la població de Tavira (Algarve-Portugal) el passat 5 de setembre, en el marc del projecte MEDFEST. La delegació alturgellenca la va encapçalar el president del Consell Comarcal, Miquel Sala, i en van formar part tècnics de l'ens, de l’Ajuntament de la Seu i de Turisme Seu, a més de membres de l’associació Menja’t l’Alt Urgell. L’esdeveniment va reunir experts i organitzacions de vuit països de l’Europa mediterrània, que treballen per enfortir la sostenibilitat del sector turístic a través de la seva cultura i patrimoni.

El projecte INTERREG MEDFEST l'impulsa a Catalunya la Universitat de Barcelona amb el suport de la Fundació Alicia i la Diputació de Lleida. El seu objectiu principal ha estat afrontar el repte de la diversificació tradicional de les destinacions turístiques de sol i mar amb productes nous i sostenibles basats "en un ric i reconegut patrimoni culinari mediterrani".

Com a tancament del projecte, a la conferència final es van presentar les eines i metodologies desenvolupades durant els darrers tres anys i l'estratègia sobre turisme gastronòmic sostenible al Mediterrani. En la xerrada es van debatre els elements fonamentals del turisme gastronòmic com a activitat generadora d'equilibri territorial, valorització local i afirmació de la identitat cultural de les comunitats. També es va presentar vuit experiències de les polítiques públiques del sector i l’aparició de noves iniciatives empresarials. Així mateix, en una taula rodona es van plantejar les estratègies per integrar el turisme gastronòmic sostenible en les agendes públiques i privades.

La presentació d'una proposta d'estratègia europea per a la promoció del turisme gastronòmic sostenible va precedir la cerimònia de cloenda. La Conferència Internacional de Turisme Gastronòmic Sostenible va tancar-se amb "Mercat Públic de Ribeira", un espai on un equip de xefs va oferir cinc "illes" temàtiques (sopes, peix, carn, postres i fruita i vi), "tot un viatge pels sabors i coneixements de l'estil de vida mediterrani, patrimoni cultural immaterial de la humanitat (UNESCO)".