Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell s’adhereix a la declaració institucional del Dia Internacional contra l’Homofòbia

L’Alt Urgell s’adhereix a la declaració institucional del Dia Internacional contra l’Homofòbia

La commemoració és aquest divendres, 17 de maig. El Govern de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional LGBTI han promogut que les institucions catalanes i les entitats s'adhereixin a aquesta jornada
Dia Internacional contra l'Homofòbia
16/05/2019 15:07

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consoci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell s’han adherit a la declaració institucional promoguda per la Generalitat de Catalunya amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia, que es commemora aquest divendres, 17 de maig.

Des que el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

El Govern de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional LGBTI han promogut que els ajuntaments i les institucions catalanes i les entitats s'adhereixin a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives. Els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Amb aquesta declaració, el conjunt de les institucions catalanes expressen la voluntat de continuar implementant aquesta llei en tot el seu abast per eradicar qualsevol situació de discriminació i assegurar que la diversitat sexual i afectiva es pugui viure en plena llibertat. I assegurar el desplegament a tot el territori mitjançant la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d’expressió de gènere i atendre de manera integral en cooperació interadministrativa i interdepartamental  les persones dels col·lectius i el seus entorns.

Així mateix, la societat catalana vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per la seva identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.  És per això que també es reivindiquen la protecció i el refugi de les persones LGBTI. Amb motiu d'aquesta jornada es condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; s’aposta pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i es fa una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col•lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

A Catalunya, i així ho reconeix la Llei, totes les persones han de poder viure llurs diferències de gènere o sexe en condicions d'igualtat, equitat i llibertat.