Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’edifici The Cloud s'obrirà a Andorra el juny del 2019

L’edifici The Cloud s'obrirà a Andorra el juny del 2019

Amb les millores d’espais públics i zones per a vianants, la construcció està pressupostada en 34 milions d’euros
Espais diferenciats de l’edifici The Cloud (Infografia: Andreu Estapé/Periòdic d'Andorra)
08/09/2016 12:14

L’edifici The Cloud es començarà a construir el març del proper any i es preveu que estigui enllestit en un període de dos anys, el juliol del 2019. Amb la incorporació de nous espais públics i el propòsit d’integrar al màxim l’immoble en l’entorn, el cost final de l'obra serà de 34 milions. Tot i això, el president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom i ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, destaca que el pressupost s'ha ajustat "al màxim".

Segons informa El Periòdic d'Andorra, fins ara s’ha completat la primera fase del projecte, que era la desconstrucció de l’antiga caserna de Bombers, situada a l’avinguda Meritxell, on s’ubicarà l’edifici The Cloud. Aquests treballs han costat 357.000 euros. La propera desconstrucció dels elements no estructurals de l’Edifici Administratiu d’Andorra Telecom (que es preveu iniciar a mitjans de setembre d’aquest any) està pressupostada en 157.000 euros.

Una trentena de persones, entre arquitectes, enginyers i altres persones implicades, ja estan treballant en el projecte, segons ha remarcat el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. Durant la construcció de l’edifici i annexos, es donarà feina a unes 200 persones més. Un cop estigui finalitzat tot el projecte es preveu que The Cloud aporti prop de 300 nous llocs de treball.

Disseny i espais

En total, The Cloud tindrà una ocupació de 17.000 metres quadrats aproximadament. L’espai públic dels vianants tindrà una superfície de 6.653 metres quadrats. El disseny urbanístic s’ha treballat conjuntament entre el Comú d’Andorra la Vella i Andorra Telecom. A més, The Cloud comptarà amb un gran atri o plaça interior que el visitant trobarà a la cinquena planta de l’edifici. «Donarà la benvinguda al visitant i comptarà amb elements tecnològics que actuïn com a atracció», segons subratlla l’arquitecte responsable del projecte Gerard Arias.

La construcció tindrà també 35 places d’aparcament (tot i que en un futur es preveu poder ampliar aquest espai fent connexions amb altres pàrquings de la zona), un auditori, uns espais de recepció, una agència comercial, una zona cultural de gairebé 900 metres quadrats (on es realitzaran exposicions amb un marcat caràcter innovador), un espai dedicat a les marques d’insígnia, dos zones d’innovació, un parc tecnològic de 1.554 metres quadrats, dues plantes d’oficines d’Andorra Telecom i un restaurant panoràmic que estarà situat a l’última planta de The Cloud i des d’on es podrà tenir una vista de la zona des de les alçades.

També hi haurà una superfície de 1.900 metres quadrats (aprofitant els espais buits dels costats de l’edifici) reservada a les instal·lacions.