Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca Maria Barbal participa d'un projecte que uneix cultura i vi

La Biblioteca Maria Barbal participa d'un projecte que uneix cultura i vi

Les activitats d'aquest mes estan dedicades a cellers de la DO Costers del Segre. Es vol mostrar el vi com un element cultural molt arrelat a Catalunya
Presentació de 'Biblioteques amb DO' (Foto: ACN)
01/02/2017 13:40

Vuit biblioteques públiques de la demarcació de Lleida, entre les quals hi ha la Biblioteca Maria Barbal de Tremp, participen en la 5a edició del projecte de dinamització cultural 'Biblioteques amb DO', promogut pel Departament de Cultura, que pren com a punt de partida el creuament entre la cultura del vi i les altres expressions culturals, amb l'objectiu de donar a conèixer el món vitivinícola del territori i d'atreure nous usuaris a les biblioteques.

El mes de febrer està dedicat precisament a la variada i cada cop més important oferta de la DO Costers del Segre, la denominació autòctona de la plana de Lleida i del Pirineu i actualment una de les més ben valorades del país. Per això, les vuit biblioteques adscrites de la demarcació han programat amb especial interès aquest cicle, amb la col·laboració d'una vintena de cellers. El públic podrà gaudir de conferències, tastos, música, visites o tallers, entre moltes altres, sempre amb el vi com a eix central. A més, algunes biblioteques complementen la programació d'activitats amb la producció d'una edició limitada d'ampolles de vi, com a símbol identificatiu.

El projecte ofereix un programa variat de propostes culturals en què, de gener a desembre, cada mes està dedicat a una regió vitivinícola a través de les biblioteques del seu territori. El febrer se centra en la DO Costers del Segre, mes en el qual les vuit biblioteques lleidatanes acostaran al públic el món del vi a través de la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals, oferint una àmplia proposta de serveis d'informació i d'activitats per a tots els públics. Al conjunt de Catalunya són 53 les biblioteques públiques participants.

El projecte 'Biblioteques amb Denominació d'Origen (DO)' pretén dinamitzar l'espai cultural amb activitats i propostes variades i per a tots els públics que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada. Segons ha destacat Joana Casas, del Servei de Biblioteques i responsable de la iniciativa, els objectius del projecte són atraure nous perfils de públics a les biblioteques, renovar la carta d'activitats culturals que aquestes ofereixen, ampliar la xarxa de col·laboracions i promoure la cooperació entre el sector públic i el privat.

Suport de les 11 DO catalanes

A partir de les DO vinícoles catalanes, el projecte vol posar de manifest que cada biblioteca és diferent en la mesura que ho és el territori en què s'ubica, perquè s'adapten i canvien en funció del seu entorn per poder oferir uns serveis més ajustats a les necessitats de cada lloc i de més qualitat, tal com ha ressaltat la directora de la Central de Biblioteques de Lleida, Nati Moncasí. 'Biblioteques amb DO' compta amb el suport de l'INCAVI i de les onze DO catalanes vitivinícoles, a més d'empreses de restauració o turístiques, entre altres.