Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca Sant Agustí acull l’exposició 'L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur'

La Biblioteca Sant Agustí acull l’exposició 'L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur'

La mostra, que es pot veure fins al pròxim 26 de setembre, explica el paper de la dona en l'evolució social i tecnològica de la societat
Exposició a la Biblioteca Sant Agustí
07/09/2018 13:50

La Biblioteca Sant Agustí acull fins al 26 de setembre l’exposició "L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur". La mostra ha estat cedida per la Societat Catalana de Tecnologia, que l'ha elaborada amb la col·laboració de la Universitat de Vic i la Universitat Politècnica de Catalunya.

"L’enginy (in)visible" vol evidenciar les dificultats que han trobat i troben les dones per fer valdre el seu talent en l’àmbit tecnològic. Els plafons expliquen els antecedents, la lluita i els reptes a què s’han enfrontat al llarg de l’evolució tecnològica i els compara amb la situació actual.

La representació femenina a les enginyeries i les carreres tècniques s’estima que avui en dia és del 30 per cent (i el percentatge seria menor si es referís a càrrecs de responsabilitat dins les empreses del sector). Entre les causes d’aquestes xifres hi ha la poca visibilitat que ha tingut la dona en el passat de la tecnologia, a més de la transmissió d’estereotips socials i culturals que juguen en contra de les vocacions tècniques i allunyen les joves d'aquests temes i titulacions.

La mostra es podrà visitar en horari de biblioteca: dilluns, dimecres i divendres, de 15.00 a 21.00 hores; dimarts i dijous, de 9.00 a 15.00 hores, i dissabte, de 9.00 a 14.00 hores.

Cal afegir que l'exposició es complementarà el dimecres 19 de setembre, a les 19.30 hores, amb la xerrada "Dones, ciència i tecnologia: una 'carrera' de fons", que durà a terme la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salan.