Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca Sant Agustí torna a sumar-se al projecte 'Llegir el teatre'

La Biblioteca Sant Agustí torna a sumar-se al projecte 'Llegir el teatre'

Les sessions, en què es debatran els textos de les obres programades al Teatre Nacional de Catalunya, les dirigirà l'actriu Genisa G. Carricondo. La presentació del club de lectura es farà el pròxim 28 de setembre
6a edició del projecte "Llegir el teatre"
13/09/2018 18:50

La Biblioteca Sant Agustí se suma un any més al projecte "Llegir el teatre", que es durà a terme des del pròxim mes d'octubre i fins al juny de l'any que ve. Es tracta de la sisena edició del programa, que ofereix sessions de debat sobre les obres programades al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Els lectors, que prèviament hauran llegit el text, es trobaran a les biblioteques per comentar-lo i per aprofundir en alguns dels seus aspectes més rellevants. En el cas de la Seu, les sessions les conduirà i dinamitzarà l'actriu Genisa G. Carricondo. La presentació del club de lectura teatral es farà el pròxim 28 de setembre a la biblioteca urgellenca.

Les obres que es llegiran la temporada 2018-2019 són: Els jocs florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol (26/10/2018); Cartografía de una desaparición, de Sergio Blanco (30/11/2018); Alba, de Marc Artigau (28/12/2018); Afanys d'amor perduts, de William Shakespeare (25/01/2019); La bona persona de Sezuan, de Bertolt Brecht (01/03/2019); El futur, d'Helena Tornero (29/03/2019); Stabat Mater, d'Antonio Tarantino (26/04/2019), i El gran mercado del mundo, de Calderón de la Barca (07/06/2019).

Objectius de la iniciativa

La iniciativa la duen a terme el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col·laboració d'Arola Editors. L'objectiu final és millorar la formació dels espectadors de teatre, a més de donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat. D'altra banda, es vol impulsar l'edició de textos teatrals i incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques.

El TNC ofereix formació als conductors dels clubs de lectura. D'altra banda, els lectors que en són membres tenen descomptes en entrades de la programació i altres avantatges. Cal afegir que el Servei de Biblioteques aporta els exemplars dels textos i facilita una selecció bibliogràfica dedicada a l'art teatral i la literatura dramàtica dels últims anys.