Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Bruneta es promociona aquest dissabte al barri de Sant Andreu de Barcelona

La Bruneta es promociona aquest dissabte al barri de Sant Andreu de Barcelona

S’hi repartiran més de 5.000 broquetes elaborades amb carn de la IGP 'Vedella dels Pirineus Catalans'
Bruneta - Promoció a Barcelona
30/11/2007 13:48

La Indicació Geogràfica Protegida ‘Vedella dels Pirineus Catalans’ ha programat per aquest dissabte un acte promocional dins el marc de la Festa Major del barri de Sant Andreu de Barcelona. Aquest esdeveniment s’iniciarà a les vuit del matí, moment en què es començaran a rostir dues vedelles de la IGP. A partir de les vuit del vespre es repartiran les més de 5.000 broquetes de carn elaborades durant la jornada.

Els responsables de la IGP pirinenca han explicat que aquest tipus d’iniciativa permet oferir a un nombrós públic “un espectacle curiós i distret, en el qual es dóna a conèixer el que representa la Vedella dels Pirineus”.

L’acte promocional comptarà amb la presència, a dos quarts de cinc de la tarda, de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que sempre ha donat suport a la IGP en els actes fets a la capital catalana. A les sis de la tarda la IGP també preveu la visita del conseller del DAR, Joaquim Llena.

Les vaques i els vedells de la IGP ‘Vedella dels Pirineus Catalans’ es crien en règim extensiu o semiextensiu, on l'alimentació de base són les pastures. Les cries creixen a l'aire lliure i mamen de la mare un mínim de quatre mesos. Aquesta alimentació es complementa amb herba de pastura. Posteriorment, l'engreix es fa a les mateixes explotacions a base de farratges i productes nobles com cereals i lleguminoses. Per tal d'aconseguir una bona transformació del múscul en carn de qualitat, el sacrifici i l'elaboració es realitzen en escorxadors autoritzats i controlats pel Consell Regulador.

El transport és respectuós amb el benestar animal. El sacrifici i l'especejament es realitzen de forma tradicional, a fi de mantenir la qualitat produïda. El color de la carn va de rosat a vermell brillant i el greix de blanc a crema. Presenta infiltracions de greix intramuscular. La maduració de 7 dies, com a mínim, aporta la tendresa i les característiques organolèptiques que la diferencien de la resta de carns del mercat.

La Vedella dels Pirineus Catalans es comercialitza únicament en establiments autoritzats i controlats pel consell regulador, en els quals la carn va degudament identificada. El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la IGP compleixen els requisits establerts en el reglament.