Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La campanya 'Revetlles amb precaució' recorda la responsabilitat dels adults envers els infants

La campanya 'Revetlles amb precaució' recorda la responsabilitat dels adults envers els infants

La iniciativa de sensibilització demana extremar les precaucions durant la revetlla Els Bombers doblaran els efectius la nit de Sant Joan
Revetlles amb precaució - Presentació
18/06/2009 19:38

Aquest dijous s’ha presentat a la Seu la campanya “Revetlles amb precaució” que, com cada any, té com a objectiu informar a la població sobre l’ús adequat del material pirotècnic. L’acte ha comptat amb la presència del director territorial del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a l’Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, el cap de la regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà, el responsable del servei de sensibilització de la Direcció General de Protecció Civil, Jaume Guamis, i la regidora de Joventut i Festes de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Pellicer.

La campanya d’enguany posa èmfasi en la responsabilitat dels adults envers els infants a l’hora de controlar la manipulació que fan dels petards. Aquest és un dels eixos principals de la difusió feta per la Generalitat, tot i que també s’inclou un fullet amb recomanacions de seguretat. El director dels Serveis Territorials, Àngel Joval, destaca la importància del sentit comú a l’hora de manipular els petards. Els menors de 18 anys no poden utilitzar material de la classe III.

Tradicionalment, la nit de Sant Joan s’incrementen tant el nombre de serveis dels Bombers, sobretot per extingir petits incendis de matolls provocats per petards o coets mal apagats, com les trucades d’emergència al número 112 i l’assistència sanitària relacionada amb la revetlla de Sant Joan. L’any passat es van registrar a l’Alt Urgell sis sortides. Al Pirineu la xifra total va ser de 24 sortides, en la seva majoria per a sufocar incendis en contenidors, deixalles o fogueres, o per fer la revisió dels focs. Enguany es doblaran els efectius dels Bombers a la demarcació de Lleida la nit de Sant Joan.

D’altra banda, el 2008 es van atendre quatre persones al Sant Hospital de la Seu d’Urgell, dues amb cremades lleus i dues més amb afectacions oculars. Jaume Guamis, responsable del servei de sensibilització destaca, però, que no va haver-hi cap atenció a menors. Al Pirineu es van registrar 11 atencions a persones amb cremades.

A la campanya, que organitza la Direcció General de Protecció Civil, hi col•laboren també el departament de Salut, la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, la Delegació del Govern a Catalunya, indústries fabricants d’articles pirotècnics i els municipis. Enguany, com a novetat, s’ha repartit, a més del fullets informatius, bosses biodegradables que han de servir per dur els petards i alhora informar-se dels riscos d’utilitzar malament el material pirotècnic.

La regidora de Festes i Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Pellicer, ha fet una crida al civisme durant la celebració de Sant Joan i s’ha felicitat per la tasca de prevenció i sensibilització duta a terme a través de la campanya.