Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La candidatura del CFC-Boscat a les eleccions al Centre de la Propietat Forestal es presenta a l'Alt Urgell

La candidatura del CFC-Boscat a les eleccions al Centre de la Propietat Forestal es presenta a l'Alt Urgell

Els candidats donaran a conèixer les seves propostes aquest divendres a 2/4 de 7 de la tarda al CETAP-Telecentre. El projecte el lidera Josep Maria Vila d'Abadal i entre els suplents hi ha l'alturgellenc Albert Vidal
Candidatura del CFC-Boscat a les eleccions al Centre de la Propietat Forestal
01/12/2016 18:26

La coalició Consorci Forestal de Catalunya-Boscat per a les eleccions al Centre de la Propietat Forestal es dóna a conèixer a l'Alt Urgell. La candidatura a la presidència de l'ens que agrupa els propietaris de boscos a Catalunya presentarà les seves propostes aquest divendres, a 2/4 de 7 de la tarda, al CETAP-Telecentre de la Seu, a la tercera planta del centre cultural Les Monges.

La llista de CFC-Boscat la lidera Josep Maria Vila d'Abadal Serra, que fins l'any passat va exercir com a alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència. Vila d'Abadal, de 62 anys, és empresari ramader i llicenciat en Enginyeria Agrícola. També formen part de la candidatura el moianès Manuel Busquet Arrufat, el bagenc Josep Rius Prat, el selvatà Eduard de Ribot Porta i l'anoienc Ramon Bosch Balcells. Entre els suplents, com a números 9 i 10, hi figuren l'alturgellenc Albert Vidal Porta i el solsoní Josep Maria Cabanes Martínez. Entre les associacions que hi donen suport hi ha els sindicats agraris Unió de Pagesos i JARC.

Amb el lema 'Futur per al bosc', CFC-Boscat es presenta amb un programa de deu objectius bàsics, el primer dels quals és "convertir el bosc en una prioritat de pais", per tal que els propietaris "disposin dels recursos que ara se li neguen" per tal de fer rendibles les finques. També proposen una simplificació administrativa mitjançant una finestreta única; impulsar la bioeconomia i el consum de fusta de proximitat i dels seus derivats; recolzar la figura del silvicultor per equilibrar-ne drets i deures; impulsar la gestió del bosc, l'ús social i el control de plagues com ara la processionària; innovar en la relació entre bosc i indústria; professionalitzar el sector i la formació dels treballadors; informar de la tasca dels propietaris i divulgar-la a la societat i a les escoles, i tenir un sector unit.

Les eleccions al Centre de la Propietat Forestal se celebraran el proper dissabte 17 de desembre.