Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Cerdanya inicia la configuració del seu nou Pla de Turisme

La Cerdanya inicia la configuració del seu nou Pla de Turisme

El Consell Comarcal fa una crida a la participació dels veïns per tal d'assegurar la presència de visitants tot l'any. La preservació del paisatge és considerat un element clau per mantenir l'atractiu de la vall
01/04/2019 19:40

El Consell Comarcal de la Cerdanya, juntament amb el Patronat de Turisme de la comarca, impulsen un procés de participació que té com a principal objectiu definir les accions que es poden dur a terme per afavorir-ne la sostenibilitat i contribuir a la desestacionalització i diversificació del perfil de visitant.

Tot plegat forma part d'un pla d'acció sectorial que es centra en aquest àmbit i que parteix d'una diagnosi en la qual s'ha constatat que l'entorn natural i paisatgístic és el principal element que conforma la identitat dels seus veïns. En aquest sentit, un dels punts febles detectats té precisament a veure amb la convivència entre l'ús turístic del territori i la seva preservació.

Aquest dijous tindrà lloc al Poliesportiu de Puigcerdà la primera de les sessions del procés participatiu que ha de definir les accions a dur a terme fins l'any 2024. La voluntat és "posar sobre la taula" els punts forts i febles que hi ha en aquest camp, que és el principal motor econòmic de la comarca, amb l'objectiu de continuar sent una destinació de "qualitat", segons ha dit per a l'ACN el president del l'ens comarcal, Ramon Moliner.

La sòcia de la cooperativa Resilience Earth, Erika Zarate, ha explicat que la finalitat del treball que s'està duent a terme és esbrinar l'estratègia a seguir de cara a "assegurar" en un futur la convivència entre el turisme i la conservació del paisatge, que a banda de ser un dels principals atractius de la comarca és també un signe d'identitat per als seus habitants. Un altre dels reptes a assolir és el del treball en xarxa entre tots els actors de la comarca que estan vinculats al sector turístic.

A banda de la sessió d'aquest dijous, se n'han programat dues més: el 15 de maig a Bellver de Cerdanya i el 12 de juny a Alp. També es poden fer aportacions a través d'Internet o a través de la resta de canals de comunicació que proporciona el Consell Comarcal de la Cerdanya. Un cop recollida tota la informació, es redactarà el pla d'acció sectorial de l'àmbit de turisme, amb la previsió que aquest es pugui presentar aquesta tardor vinent.

  • Presentació de l'elaboració del nou Pla de Turisme de la Cerdanya (Foto: ACN)
  • La Cerdanya, des d'Urús (Foto: Ignasi Cervera)