Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Cerdanya proposa una xarxa de senders transfronterera

La Cerdanya proposa una xarxa de senders transfronterera

La iniciativa també inclouria territoris de l'Alt Urgell, Andorra i l'Alta Cerdanya.
28/11/2007 10:23

El Consell d'Alcaldes de la Cerdanya ha acordat transmetre una proposta a  l'Alt Urgell, Andorra i l'Alta Cerdanya, per fer la xarxa de senders transfronterera del Pirineu. En la reunió dels batlles d'aquest dilluns a la nit, el director de l'oficina del DAR a la Cerdanya, Paco Cano, va explicar aquest projecte als alcaldes. Cano també va indicar que la proposta transfronterera permetria demanar finançament a la Unió Europea per mitjà d'un projecte Interreg.

Els polítics cerdans van veure amb bons ulls la iniciativa i van acordar convocar una trobada amb l'Alt Urgell, Andorra i la Cerdanya nord per tirar endavant el projecte. En aquest aspecte, la Cerdanya ja compta amb una xarxa de camins inventariada i que ha començat a senyalitzar i adequar de cara al turisme.

El desbrossament dels camins i la senyalització s'ha començat a Lles de Cerdanya, i a Ger, i s'està continuant a Alp. Pel que fa a la senyalització es tractaria que tota la futura xarxa tingués la mateixa i s'oferís de manera conjunta als operadors turístics especialitzats en aquest tipus de turisme. Això implicaria fer una mapa conjunt de tota la xarxa, i tenir els criteris unificats pel que fa als llocs d'interès.

Segons informa l'ACN, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Joan Pous, ha explicat que 'a diferència dels senders marcats per les federacions d'excursionisme, aquesta xarxa pretén remarcar aspectes del territori que passen per la seva història, la seva cultura, i el seu paisatge autòcton'.

Així mateix, en la restauració i desbrossament dels camins s'empren les tècniques tradicionals, com la instal·lació de ponts palanca, o refer les parets seques i les construccions amb pedra seca. Segons es va explicar en la reunió de dilluns si finalment es fes aquesta xarxa transfronterera seria la més extensa de tot el Pirineu.

Des del punt de vista de protecció de la natura, Cano també va remarcar que el turisme de senders normalment beneficia al manteniment dels boscos, i el fet de tenir els camins desbrossats i cuidats també pot evitar la propagació d'incendis i la detecció de possibles perills a temps.