Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La cervesa El Gall Negre, premiada per segon any consecutiu al Barcelona Beer Challenge

La cervesa El Gall Negre, premiada per segon any consecutiu al Barcelona Beer Challenge

La 'Märzen' de la firma d'Arsèguel ha guanyat la medalla de plata en la categoria 'Amber Malty European Lager'. L'any passat ja havien obtingut dos segons premis al mateix certamen
03/06/2021 14:15

La firma cervesera El Gall Negre, d'Arsèguel, ha estat premiada per segon any consecutiu al Barcelona Beer Challenge. El concurs de la capital catalana s'emmarca en el Barcelona Beer Festival i és el certamen de cerveses més important del sud d'Europa, amb més de 200 productors de vint països diferents.

En aquesta edició 2021, la marca alturgellenca ha obtingut una medalla de plata per la seva cervesa 'Märzen', en la categoria 'Amber Malty European Lager'. El premi el va recollir el director i cofundador d'El Gall Negre, Jordi Blasco Jungbauer. En aquest apartat, la medalla d'or ha estat per a la 'Festbier' de Beha Brewing Company; i el bronze, per a l''Export' de La Salve.

L'any passat, aquesta cervesa d'El Gall Negre ja va guanyar una altra medalla de plata en el mateix concurs, precisament en la categoria anomenada 'Märzen'. De fet, a l'edició 2020 van guanyar dos segons premis, atès que la 'Festbier' també va ser distingida a la categoria 'Pale Malty European Lager'.

Actualment les cerveses d'El Gall Negre es distribueixen sobretot en establiments de l'Alt Urgell i de comarques veïnes, tot i que darrerament han estès la seva presència a la resta de Catalunya. A Barcelona, per exemple, ja es poden trobar al supermercat Caprabo de l'Illa Diagonal i en alguns bars i botigues especialitzades.

Jordi Blasco es va formar com a cerveser i malter a l’Escola de Cervesers de Munic, i després com a Mestre Cerveser i Mestre Malter a la Doemens Akademie, també a Baviera (Alemanya). En la seva formació ha combinat la part acadèmica amb la part laboral, atès que ha treballat tant en una cervesera industrial i totalment automatitzada com en una de petita, en la qual tots els procesos eren manuals. Allà va agafar experiència en totes les seccions i parts dels processos d'elaboració. Les cerveses que fan són Lagers clàssiques alemanyes: Hell, Märzen, Festbier i Bock. Tot i això, tenen la perspectiva d’ampliar el ventall de varietats. Les elaboren tot seguint la Llei de Puresa alemanya de 1516 i per això fan servir exclusivament aigua, malta, llúpol i llevat, sense cap tipus d’additius.

Entre les altres marques premiades enguany al Barcelona Beer Challenge, hi destaquen noms com Basqueland (que ha rebut el premi a la millor cervesera), Birrificio Torre Mozza (millor cervesa novell), Càtedra (premi a la innovació), Guineu, Montseny, La Vasconia, Almogàver, Tibidabo, Cierzo i Segarreta.

  • Jordi Blasco recull la medalla de plata obtinguda per El Gall Negre al Barcelona Beer Challenge 2021 (El Gall Negre Cerveses i Aiguardents)
  • Estand d'El Gall Negre a la recent diada de Sant Jordi a la Seu d'Urgell