Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CHE adjudica la segona fase de la xarxa de regadiu de Peramola

La CHE adjudica la segona fase de la xarxa de regadiu de Peramola

Els treballs, per un valor de 2 milions d'euros, inclouen la instal·lació d'una línia de mitja tensió, una estació de bombament i les conduccions. El projecte forma part de les obres compensatòries pel pantà de Rialb, inaugurat l'any 2000
Peramola
09/08/2019 17:40

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha adjudicat la segona fase de la xarxa primària de regadius de Peramola, actuació que forma part de la restitució territorial compromesa arran de la construcció de l'embassament de Rialb.

Els treballs s'han adjudicat a la UTE formada per IDECON, S.A.U. i Obras y Servicios Públicos, S.A., per un import de 2.056.937 euros. En aquesta fase s'hi nclou l'equipament de l'estació de bombament (conduccions, instal·lació elèctrica i equips de bombament) i la canonada d'uns 1.000 metres que sortirà d'aquesta estació i arribarà a l'inici de les conduccions de la xarxa secundària o de distribució.

La superfície de nou regadiu superarà lleugerament les 1.331 hectàrees distribuïdes en els termes municipals de Bassella (489,64 hectàrees en el marge esquerra de riu Segre i 73,93 hectàrees en el dret), d'Oliana (287,29 hectàrees) i de Peramola (481,01 hectàrees).

La xarxa de nous regadius, que encara es duen a terme en compensació per la construcció de l'embassament de Rialb (inaugurat l'any 2000), inclou els termes municipals d'Oliana, Peramola i Bassella. Les actuacions a executar per part de la CHE se centren a la xarxa en alta o xarxa primària, mentre que la xarxa secundària l'executa la Generalitat. El Ministeri per a la Transició Ecològica, a través de la CHE, ha executat fins al moment obres de restitució de regadius per un valor de prop d'11 milions d'euros, entre les quals les de la xarxa principal d'Oliana.