Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CHE condiciona la llera del riu Valarties, a Arties, per reduir la terbolesa de l'aigua

La CHE condiciona la llera del riu Valarties, a Arties, per reduir la terbolesa de l'aigua

Està prevista la construcció d'un filtre al marge dret i plantacions d'espècies autòctones de ribera
Excavadora treballant a la llera del riu Valarties, a la població d'Arties (Foto: CHE)
13/11/2019 20:06

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), ens que depèn del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha començat la instal·lació d'un filtre al marge dret del riu Valarties, aigües amunt de la població d'Arties, al terme municipal de Naut Aran (Val d'Aran). L'objectiu és solucionar els problemes de qualitat per terbolesa de l'aigua, originats pel lliscament d'un vessant en aquest tram de la llera, que va tenir lloc el maig del 2018.

Després de la redistribució de terres ja realitzada en una fase prèvia, la intervenció se centra ara en la construcció d'una escullera de base que restituirà l'alineació del marge dret. També es farà el farciment de l'extradós amb material granular, que actuarà com a filtre. L'actuació que es porta a terme inclou tractaments vegetals i plantacions d'espècies autòctones de ribera, així com la retirada de restes vegetals mortes de la llera i zones adjacents.

Els treballs s'emmarquen en les actuacions de conservació de lleres que la CHE porta a terme a tota la Conca, amb càrrec al seu pressupost, per detectar zones potencialment perilloses. Amb el condicionament i neteja de marges, riberes i lleres, i la millora de la capacitat de desguàs del riu, es vol evitar desbordaments en cas de riuades.