Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CHE construeix estacions de desinfecció contra el musclo zebrat a Ponts i Talarn

La CHE construeix estacions de desinfecció contra el musclo zebrat a Ponts i Talarn

19/11/2009 16:21

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha començat a construir una estació de rentat i desinfecció d'embarcacions a l'embassaments de Rialb, i també al de Talarn. Aquests projectes s'integren al Pla de Xoc contra el musclo zebrat que desenvolupa l'organisme amb un total de tretze noves estacions. Aquestes actuacions comporten una inversió total de 120.000 euros.

L'estació de Rialb es construirà al terme municipal de Ponts, en un terreny al costat d'una estació de servei. A Talarn s'ubicarà al mateix poble, annexa a les instal·lacions d'una estació de servei al quilòmetre 87,6 de la C-13.

Ambdues estacions s'inclouen al Pla de Xoc que l'Organisme està desenvolupant per frenar l'expansió del musclo zebrat a la Conca de l'Ebre, incloent accions fora del seu àmbit competencial. Les noves estacions de desinfecció comptaran amb una plataforma de rentat dotada amb un sistema de recollida d'aigües, un sistema de drenatge i una sala tècnica per a l'ús d'aigua clorada, a 160 barems de pressió i amb una temperatura per damunt dels 60 graus. El cabal serà d'entre 600 i 1.200 litres per hora.

Les estacions permetran acatar el protocol de desinfecció d'embarcacions que es recull a les normes de navegació a la Conca de l'Ebre, aprovades per frenar la invasió. Aquestes infraestructures poden construir-se per iniciativa privada o per qualsevol administració i la seva gestió és privada.

En total s'han projectat tretze noves estacions de les que ja s'han acabat les ubicades als embassaments de La Estanca i Alloz. A més de Rialb i Talarn, també se n'està fent una a Mequinensa, entre d'altres pantans. A més a més, Mequinensa i Talarn ja compten amb espais impulsats per d'altres administracions, com també San Llorenç de Montgai i Flix.