Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CHE construeix un mur de defensa al riu Garona a Les

La CHE construeix un mur de defensa al riu Garona a Les

26/01/2011 19:19

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha conclòs la construcció del mur de defensa del riu Garona a Les. Aquesta actuació suposa la protecció enfront d'inundacions en tota la zona urbana situada al sud de la plaça de Sant Cristòfol, àrea on es troba un edifici modernista en procés de catalogació arquitectònica, Casa Calçat. També ha permès millorar la comunicació per als vianants.

El mur s'ha perllongat uns 80 metres lineals. A més a més, s'ha construït 114 metres de camí que enllacen el carril enclavat en la zona de la Dera Longuera amb la plaça de Sant Cristòfol.

Les obres han inclòs la demolició de part de l'inici del mur existent, l'excavació dels nous fonaments fins a uns 150 centímetres per sota del jaç actual del riu i l'execució del mur de formigó armat amb una altura variable de 4.07 a 4,62 metres. Tota la cara vista s'ha folrat amb una paret de pedra calcària del país per a integrar el mur amb els altres trams construïts durant els anys 60.

El camí per als vianants entre la zona Dera Longuera i el pàrquing de Sant Cristòfol, amb un ample de 2,30 metres, ha inclòs un pavimentat artificial, la instal·lació de quatre conductes de PVC per a la instal·lació de futurs serveis públics com enllumenat o reg, amb arquetes de registre, l'empedrat prefabricat de formigó en color negre, baranes metàl·liques protectores en tota la seva longitud d'un metre d'alt i no escalables, papereres i dos bancs amb peus de fosa i taulons de fusta tropical.

El cost total de l'actuació feta per la CHE ha estat de 235.589 euros. Les obres les ha executades l'empresa Obres i Serveis Públics, S.A. (OSEPSA).