Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Colla Castellera de Cerdanya celebra el seu bateig a Alp

La Colla Castellera de Cerdanya celebra el seu bateig a Alp

La creació oficial del grup es mostrarà aquest dissabte a les 6 de la tarda, amb els Castellers d'Andorra i de Berga com a padrins. L'acte està inclòs a la Festa Major del municipi cerdà
Assaig de la Colla Castellera de Cerdanya, al Casino d'Alp (Foto: CC Cerdanya)
28/06/2019 19:50

La Colla Castellera de Cerdanya esdevindrà aquest cap de setmana una colla de "ple dret" mitjançant el seu bateig, amb una diada prevista per aquest dissabte a les 6 de la tarda a Alp, tot coincidint amb la Festa Major d'aquesta població. 

Per celebrar aquesta posada de llarg, el grup cerdà tindrà com a padrins els Castellers d'Andorra i els Castellers de Berga, dues colles que els han ajudat activament des que l'estiu passat van començar els assaigs a Llívia. L'objectiu que s'han marcat per aquesta diada és el de carregar i descarregar tres castells de 6, concretament el 3d6, el 4d6 i el 4d6 amb agulla, a més del pilar de 4 d'entrada i sortida.

A més a més, tot coincidint amb aquesta actuació, els seus integrants estrenaran les seves camises identificatives, d'un color verdblau que han definit com a "color Cerdanya". El nucli dur de la colla està format per una cinquantena de persones, tot i que a l'entitat hi participen prop d'un centenar de membres, tant de l'Alta com de la Baixa Cerdanya, fet que li dona un caràcter transfronterer que la fa singular.

Els "nervis" i la "il·lusió" han estat presents en els darrers assajos de la Colla Castellera de Cerdanya abans del seu bateig, previst per aquest dissabte. El vicepresident de l'entitat, Saulo Pujolàs, ha destacat per a l'ACN les "ganes" amb les quals afronten aquesta fita i més tenint en compte, ha afegit, que la colla ha sorgit en una comarca on no hi ha una gran tradició castellera i té poca població respecte a la d'altres territoris.

El fet que s'hagi apostat per dur a terme aquesta iniciativa amb un abast comarcal ha contribuït a què l'agrupació tingui també un caràcter transfronterer, ja que alguns dels seus membres viuen a Enveig, Ur o Sallagosa. Després de la diada d'aquest dissabte, els castellers duran a terme diferents actuacions; com ara a Puigcerdà, Bellver de Cerdanya o Berga, entre d'altres.
La cap de la colla, Alba Pérez, ha explicat que la seva formació ha suposat tot un "repte" i que el bateig és un moment molt important per ells de cara a demostrar la feina feta en el darrer any. En aquesta actuació, a més, estrenaran la seva camisa verdblau on volen representar els colors dels paisatges de la comarca, amb el verd com a símbol dels prats i el blau del cel, l'aigua i la neu.

La nova entitat ha rebut l'aval del Consell Comarcal i els ajuntaments de Puigcerdà, Alp i Bellver, institucions que l'han reconegut com una de les principals ambaixadores de la vall en el futur pròxim. Els objectius futurs de la colla a nivell tècnic els marcarà la formació d'una pinya ampla, tot i que es veu factible optar a castells de set i vuit en un termini mig.