Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu participa en la 7a Trobada de Calderers

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu participa en la 7a Trobada de Calderers

La trobada, que s'ha celebrat a Capmany, ha servit per fundar oficialment la Federació d'Escudellers, Ranxos i Sopes Històriques, que reivindica la importància d'aquests menjars tradicionals
Membres de la Confraria de Sant Antoni Abat a Capmany (Foto: Ajuntament de la Seu)
12/11/2018 18:49

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d'Urgell ha participat aquest diumenge en la 7a Trobada de Calderers, celebrada a Capmany (Alt Empordà). Un any més, l'entitat urgellenca ha demostrat la qualitat de la seva tradicional escudella de Sant Antoni, que elabora i reparteix cada 17 de gener al passeig de Joan Brudieu de la Seu d'Urgell.

Durant tota la jornada, el poble empordanès s'ha omplert d’activitats, com una audició de sardanes, una actuació d’un grup de grallers i una exposició de cellers de vi de l’Empordà.

Cal destacar que en aquesta setena trobada d'escudelles populars a Capmany, s'ha fundat oficialment la Federació d'Escudellers, Ranxos i Sopes Històriques. El col·lectiu es constitueix per reivindicar la importància d’aquests menjars tradicionals que es fan arreu del país. El president de la Federació, Quim Cama, ha explicat que la intenció és que a llarg termini la UNESCO els reconegui com a patrimoni immaterial.

Fins a set associacions d’escudellers, ranxos i altres sopes tradicionals de Catalunya, entre elles, la Confraria de Sant Antoni de la Seu d'Urgell, han engegat la nova entitat per treballar en xarxa i poder fer difusió d'aquests plats.