La Confraria de Sant Antoni reparteix 6.000 racions d'escudella
Malgrat el fred, un gran nombre d’urgellencs i urgellenques s’han aplegat aquest dimarts al passeig de Joan Brudieu de la Seu d'Urgell per recollir la tradicional escudella que elabora cada d’any la Confraria de Sant Antoni Abat. Segons han explicat els membres d’aquesta entitat, que aglutina pagesos, carnissers i cansaladers de la Seu d’Urgell, enguany s’ha repartit 6.000 racions d’aquesta menja típica d’hivern, elaborada amb 1.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.
Els actes commemoratius de la jornada festiva de Sant Antoni han estat presidits per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, i la regidora de Salut, Montserrat Bonet, juntament amb els membres de la confraria i altres representants institucionals.
A més de la calderada, la jornada de Sant Antoni també ha comptat a les 12 del migdia amb una missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s'ha repartit el tradicional panet. Posteriorment, com marca la tradició, a la sortida de l'ofici, s'ha beneït els animals davant la Sala de Sant Domènec.
Tot seguit, ha tingut lloc la lluïda passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà s'han fet els Tres Tombs, encapçalats per Jordi Fanés Solans, de Vilanova de Banat, el nou banderer, el qual duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat. El banderer proposat i el banderer sortint han estat enguany Joan Alrich Castell i Antoni Riu Tarrés, respectivament.