Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Confraria de Sant Antoni repartirà novament més de 3.000 racions d'escudella

La Confraria de Sant Antoni repartirà novament més de 3.000 racions d'escudella

Dimarts se celebrarà la Calderada, juntament amb els Tres Tombs, la benedicció dels animals i la Pujada al Pal Per a l'elaboració es fan servir 800 quilos de verdures, llegums i carn
Calderada de Sant Antoni 2011
13/01/2012 16:29

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu celebrarà aquest dimarts vinent la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella, elaborada per Josep Vilarrubla. L'entitat farà servir novament uns 800 quilos de verdures, llegums, carn de porc i vedella. Alhora, oferiran plats i culleres commemoratius per a poder degustar l’escudella al passig Joan Brudieu i de passada col·laborar-hi econòmicament.

El programa d’actes de Sant Antoni Abat s’iniciarà dilluns a 2/4 de 10 del vespre, amb la presentació a les autoritats del nou banderer. En aquesta edició serà Ramon Aril Rogé. El ‘banderer sortint’ és Jordi Picart Planes; i el banderer proposat per a l’any que ve, Gerard Travé Albiñà. Tot seguit, al Cafè Orient es repartirà la tradicional coca amb vi.

El dia 17, a les 12 del migdia, s'oficiarà la Missa solemne a la catedral de Santa Maria, amb el repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’. A la una, es beneiran els animals i seguidament es realitzarà la passejada pels carrers del centre històric fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà es faran els ‘Tres Tombs’ i la popular ‘Pujada al Pal’, en què els joves poden guanyar el gall que hi ha en una cistella si l'agafen del capdamunt del pal.

La benedicció de la calderada marcarà l'inici del repartiment de racions a tots els urgellencs i urgellenques congregats per provar el plat típic d’hivern.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, afirma que “en un món que gira massa ràpid, és bo no perdre mai de vista els fonaments de la societat urgellenca, que és eminentment rural”. Batalla recorda que “cal apostar per la qualitat alimentària, que pot ajudar-nos a encarar el futur amb l'esperança que per molt ràpid que giri el món, caminem com a ciutat i com a territori en la bona direcció”.