Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, inaugurarà la Fira de Sant Ermengol de la Seu

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, inaugurarà la Fira de Sant Ermengol de la Seu

L'acte es durà a terme aquest dissabte, 15 d’octubre, a les 10.30 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament urgellenc. Posteriorment, la consellera visitarà diversos espais firals i assistirà al lliurament dels premis Amic del Formatge i del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu
Fira de Sant Ermengol 2016
13/10/2016 14:55

Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, inaugurarà aquest proper dissabte, 15 d’octubre, la Fira de Sant Ermengol 2016 de la Seu d’Urgell. L'acte inaugural es durà a terme a dos quarts d'onze del matí a la sala de plens del consistori urgellenc, amb la presència de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i les autoritats convidades per a l'ocasió.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha volgut que fos la consellera Meritxell Serret la personalitat que obri la fira agroalimentària més important del Pirineu, tal i com ja han fet tots els consellers d'Agricultura del Govern català en edicions anteriors.

Visita a la Fira de Sant Ermengol

Meritxell Serret i Albert Batalla, juntament amb la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, encapçalaran la comitiva que es desplaçarà fins als diversos recintes firals per visitar, primer de tot, la Primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu, situada al carrer dels Canonges. Aquesta primera edició, que comptarà amb la presència de 20 parades de productors i comercialitzadors de productes ecològics pirinencs, està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb el suport del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Seguidament, les autoritats també visitaran l'AutoFira, situada a l’aparcament del Doctor Peiró, fins arribar a la pista polivalent, recinte que ocupa la 22a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que aplega enguany 45 formatgeries vingudes de totes les comarques pirinenques de Catalunya, de banda i banda de la serralada, així com del País Basc, Navarra i l'Aragó.

La consellera també visitarà l’altre recinte firal (pavelló poliesportiu), on hi haurà instal·lat l'Espai de Tast Km0-Gustum, una zona de degustació col·lectiva en què s’ofereix als visitants els productes dels elaboradors alimentaris de la comarca, a càrrec de l’associació de productors Menja’t l’Alt Urgell.

En el mateix recinte firal, la comitiva d’autoritats també coneixerà, entre d’altres estands institucionals i entitats, la Mostra Culinària, emmarcada dins del programa ‘Aliments del Territori i Tu’ de la Diputació de Lleida, que oferirà un seguit de degustacions i tastos.

Premis Amic del Formatge i Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

A l’espai firal que ocupa la Fira de Formatges Artesans del Pirineu tindrà lloc a partir de dos quarts de dues del migdia el lliurament dels premis Amic del Formatge i del 22è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu.

La consellera d’Agricultura i l’alcalde de la Seu d’Urgell lliuraran el guardó Amic del Formatge a Josep Sucarrats, director de la revista Cuina. Aquest reconeixement, que atorga cada any l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, distingeix persones que en la seva actuació professional contribueixen a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu. 

Tot seguit, es durà a terme l'atorgament dels premis del 22è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, en el qual s'hi presenten més de 150 formatges artesans de producció pròpia, elaborats en qualsevol territori del Pirineu. En aquesta edició, en el concurs hi ha 12 categories: formatges no madurats (matons i recuits i formatges frescos); formatges madurats (de cabra, quallada àcida i quallada enzimàtica; de vaca, quallada  àcida i quallada enzimàtica; de vaca, pasta tova; d’ovella, quallada enzimàtica i de pasta tova); tupí o gazta-zaharra; formatges blaus; formatges amb condiments; i iogurts i llets fermentades.

Concretament, la consellera Serret i l’alcalde Batalla, amb la resta d’autoritats presents en aquest acte, lliuraran 3 premis per a cadascuna d’aquestes categories: diploma medalla d’or, diploma medalla de plata i diploma medalla de bronze.