Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La convocatòria Leader Alt Urgell-Cerdanya rep 38 sol·licituds d’ajuts

La convocatòria Leader Alt Urgell-Cerdanya rep 38 sol·licituds d’ajuts

Els projectes presentats sumen una inversió global prevista de més de 6 milions d'euros i les subvencions oscil·laran entre el 22,5% i el 40% del total. Enguany s'ha disposat novament d'una partida de 639.000 euros
Programa Leader Alt Urgell-Cerdanya
18/12/2020 16:35

La nova línia d’ajuts Leader per a l'Alt Urgell i Cerdanya ha rebut 38 sol·licituds de subvenció per a projectes de creació o millora d’empreses a ambdues comarques. Malgrat l’atípica situació actual, aquesta s’ha convertit en una de les convocatòries amb més sol·licituds d’ajut dels darrers anys.

A la nova convocatòria 2020 s'hi han presentat 33 empresaris autònoms, microempreses, pimes o cooperatives. També hi ha 4 sol·licituds que provenen d’ajuntaments i una d’una entitat municipal descentralitzada. El termini per presentar les propostes es va obrir a mitjans del mes d’octubre i es va tancar el 30 de novembre.

Els projectes presentats en aquesta convocatòria sumen una inversió global prevista de més de 6 milions d’euros i el total d’ajut sol·licitat s’enfila a més de 3 milions d’euros. En aquesta nova convocatòria, com en les passades anualitats, el grup d’acció local (GAL) Alt Urgell-Cerdanya ofereix una xifra total de 639.066 euros. Ara s’ha iniciat el procés d'avaluació de cada projecte per determinar quins s'ajusten als criteris del pla i quina quantitat poden rebre. Els ajuts oscil·laran entre el 22,5% i el 40% de la inversió elegible.

El programa Leader dóna especial importància a factors com ara la ubicació en nuclis rurals amb poca població o bé el fet que creïn nous llocs de treball i l'aposta decidida per les energies renovables. Pel que fa al contingut dels expedients, novament és molt divers i variat. S'hi pot trobar projectes relacionats amb l’àmbit turístic, d'altres que volen fer millores per la mitigació del canvi climàtic, millores en empreses agroalimentàries, la creació d’espais destinats a artistes, l’escalada o espais de cowork. També hi ha diversos projectes d’adquisició i instal·lació de maquinària.

Informació sobre el Leader

Qualsevol persona interessada a rebre més informació sobre el grup d’acció local poden adreçar-se a la seu del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, ubicada al CETAP (Plaça de les Monges, Edifici de les Monges, 3a planta) o bé a l’oficina de Puigcerdà, al Consell Comarcal de Cerdanya (Plaça del Rec, 5). Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de l’ens (www.cauc.cat), escriure un correu electrònic a cauc@cauc.cat o bé trucar al telèfon 973 35 31 12 en el cas de l’Alt Urgell o al 972 88 48 84 en el cas de la Cerdanya.