Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La coordinació d'emergències, novetat del pla Infocat a l'Alt Pirineu i Aran

La coordinació d'emergències, novetat del pla Infocat a l'Alt Pirineu i Aran

Bombers, Mossos, Agents Rurals i SEM intercanvien els seus plans d'actuació 41 dels 77 municipis de la regió estan obligats a tenir un protocol per a incidents
Pla Infocat - Presentació
23/06/2010 17:34

La coordinació entre els diferents serveis d'emergències (Bombers, Mossos, Agents Rurals i SEM), és la principal novetat del Pla Especial per Incendis Forestals a Catalunya (Infocat) per l'Alt Pirineu i Aran, que s'ha presentat aquest dimecres a la Seu d'Urgell.

Cadascun dels serveis d'emergències ha presentat el seu pla d'actuació a la resta per conèixer els protocols respectius i millorar la coordinació. A la jornada hi han participat alcaldes i membres d'ajuntaments i de protecció civil, ja que els serveis d'emergències s'han de coordinar amb les administracions locals.

El director territorial d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, ha explicat que les jornades tenen una doble finalitat. D'una banda, presentar l'Infocat i els procediments d'avisos i alertes als municipis amb risc d'incendi. De l'altra, donar a conèixer els recursos de tipus material i de planificació que utilitzen els diferents grups que intervenen a l'Infocat.

Durant la jornada també s'han donat a conèixer els plans d'actuació municipal dels ajuntaments. Dels 77 municipis de l'Alt Pirineu i Aran, 75 estan afectats pel pla Infocat i per a 41 municipis és obligatori tenir un pla d'actuació en cas d'emergència.

Una altra de les novetats de l'Infocat a l'Alt Pirineu i Aran és la creació de grups dinàmics amb la xarxa Rescat de manera que en un únic canal hi hagi tots els grups que intervenen en les emergències junt amb els ajuntaments implicats.