Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Copa del Món de Telemark torna a Espot

La Copa del Món de Telemark torna a Espot

L'estació pallaresa acull aquest cap de setmana tres proves del circuit, amb els 50 millors especialistes internacionals
Telemark a Espot
04/02/2016 19:35

Espot acull aquest cap de setmana la Copa del Món de Telemark. La cita, la quarta del calendari mundial d'enguany, suposa el retorn al Pallars Sobirà i al Pirineu de les competicions internacionals de la modalitat més clàssica de l'esquí, després que l'any 2013 l'estació del Grup FGC va acollir els Campionats del Món.

La prova reuneix una cinquantena dels dels millors telemarkers del món per disputar tres proves de diferents modalitats: clàssic, sprint i sprint paral·lel. Aquest esport, caracteritzat per l'ús del taló lliure, té un fort arrelament als països centreeuropeus i nòrdics, d'on provenen la majoria de competidors. És el cinquè any que Espot acull una prova internacional de telemarc.

Tot i que va ser la primera manera d’entendre l’esquí com a oci, ara fa més d’un segle, el telemarc és radicalment modern pel que fa al material i la tècnica. Les curses barregen traçats d’alpí, salts amb una llargada mínima i zones planes on s’ha de fer el pas de patinador com si es tractés d’una competició d'esquí de fons. Per tant, un esport que barreja el més espectacular de totes les disciplines d’hivern amb una particularitat: el taló lliure fa que estigui considerada com la més estètica de tots els esports d’hivern.

Aquest divendres es disputa el clàssic, la prova reina on els telemarquers s’ho juguen tot en una sola màniga. El dia 6 tindrà lloc l’sprint, on hi ha varietat d'elements a superar i consta de dues mànigues en un traçat de gegant, amb un salt i un peralt al final on l'esquiador ha de fer un gir de 360º. Després del gir l’esportista recorre els últims metres fent un sprint en la modalitat de skating d'esquí de fons fins a la meta. El diumenge dia 7 serà el torn per a la modalitat de sprint paral·lel, que segueix la mateixa dinàmica que l’sprint amb la diferència que l'esquiador no competeix individualment sinó que s'enfronten dos corredors. En acabar es durà a terme el repartiment de premis.

Els participants provenen d’Alemanya (8), Eslovènia (4), França (8), Gran Bretanya (7), Noruega (8) i Suïssa (9), més inscripcions d’última hora. Les curses es disputaran en dues pistes diferents, d’una banda, a “l’Estadi” i per l’altra, a “Bosc 2”. En ambdós casos, la Federació Internacional d’esquí (FIS) ha homologat les pistes perquè s’hi puguin fer competicions internacionals.