Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP denuncia una nova fuita en una canonada de la central hidroelèctrica de Capdella

La CUP denuncia una nova fuita en una canonada de la central hidroelèctrica de Capdella

El grup municipal recorda que ja és el quart incident des del desembre i ho atribueixen a la "manca de manteniment" d'Endesa i a la "passivitat" de l'administració. L'anterior episodi va inundar dues cases situades prop de l'equipament
Fuita d'aigua en una junta de la canonada de la central de Capdella (Foto: CUP Vall Fosca)
05/03/2018 13:40

La CUP Vall Fosca ha denunciat aquest diumenge una nova fuita a la junta d'una canonada de la central de Capdella, al Pallars Jussà. Seria la quarta des del 9 de desembre i la formació culpa de la situació la "manca de manteniment" per part d'Endesa, però també ho atribueixen a la "passivitat" de l'administració.

De fet, la central es va tancar preventivament després que la gran fuita del 21 de febrer passat provoqués una riuada de 40 centímetres d'altura i inundés dues cases properes. Segons ha valorat per a l'ACN el regidor de la CUP, Josep Plasència, la central va reobrir fa uns dies "sense que ningú de l'administració hagi verificat que s'han fet les reparacions pertinents".

La fuita s'ha descobert, a més a més, tot coincidint amb la parada que aquest diumenge ha fet a la Vall fosca el Volt 4, un recorregut per les comarques de Lleida organitzat aquest cap de setmana per les entitats que formen la xarxa per la sobirania energètica. "Hem denunciat reiterades vegades que no es fa bé el manteniment de la central, hi ha hagut un accident greu que ha inundat dues cases habitades, i tot i així l'administració continua sense inspeccionar les instal·lacions, no s'entén", es queixa el regidor.

Segons Plasència, la subdirecció general de Seguretat Industrial de la Generalitat els ha assegurat que no tenen competències en la revisió d'instal·lacions d'aigua i ha passat la pilota a l'Agència Catalana de l'Aigua, que al seu torn ha de comprovar si la competència en aquest cas és seva o de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). En tot cas, el regidor de la CUP Vall Fosca assegura que tornaran a presentar denúncia davant la instància que calgui per tal que "d'una vegada per totes es garanteixi la seguretat a la central".