Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP exigeix el retorn de més de 105.000 euros 'cobrats indegudament' a la Torre de Capdella

La CUP exigeix el retorn de més de 105.000 euros 'cobrats indegudament' a la Torre de Capdella

L'equip de govern hauria percebut més diners per assistència a plens. La formació cupaire demana també la dimissió de Josep Maria Dalmau, actual alcalde d'ERC
Ajuntament de la Torre de Capdella (Foto: ACN)
26/06/2019 11:06

La CUP ha exigit el retorn "immediat" de més de 105.000 euros que, segons la formació, l'equip de govern hauria cobrat "indegudament" a l'Ajuntament de la Torre de Capdella durant el mandat passat. Les indemnitzacions irregulars serien per assistència a sessions plenàries per part de tots els regidors, que es cobraven com a nòmines mensuals.

Des de la CUP s'havia preguntat a l'anterior secretària sobre aquesta qüestió, que els va dir que aquest "era el procediment que se seguia al consistori, perquè així s'havia aprovat". Ara, un informe d'intervenció quantifica que l'alcalde hauria percebut de forma irregular més de 40.000 euros i, en el cas dels tres tinents d'alcalde (la resta de l'equip de govern) més de 20.000 euros per persona. Per tot, la CUP demana la dimissió de l'actual batlle, Josep Maria Dalmau (ERC).

Pels regidors que van ostentar la representació de la CUP durant passat mandat, per no ajustar-se el número de plens del mandat amb les indemnitzacions percebudes, situació compartida amb els regidors del PDeCAT, se'ls demana 750 euros i 120,54 euros. La formació independentista ja els ha retornat.

La CUP lamenta que Josep Maria Dalmau, actuant com a alcalde en funcions del PSC, essent coneixedor de l'esmentat informe, va decidir no incloure'l a la darrera sessió plenària del mandat. Segons indica la formació, haver-ho fet hauria "compromès la seva futura investidura com a representant municipal, ara per ERC, tres dies més tard".

Dietes

La CUP també denuncia les dietes i desplaçaments dels regidors, que s'acosten als 90.000 euros, dels quals 36.000 euros en dinars. Segons l'informe, aquests diners, tot i que poden resultar "exagerats", no s'han de tornar, ja que "s'adeqüen a allò que preveu el ple del cartipàs i, tot i poder qüestionar la seva adequació i necessitat, són ajustats a dret".

Tribunal de Comptes

L'informe de secretaria intervenció s'ha traslladat al Tribunal de Comptes. A més, el grup municipal de la CUP ha convocat un ple extraordinari per tractar l'informe i el reparament d'intervenció sobre les percepcions dels regidors del passat mandant, així com per valorar l'acord de reclamació de restitució de les quantitats indegudes a les persones que no les hagin tornat.