Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP planteja reordenar la Seu des d'una perspectiva de gènere

La CUP planteja reordenar la Seu des d'una perspectiva de gènere

Xènia Antona ha mostrat els canvis que volen fer a la ciutat mitjançant una ruta urbanística com a acte central. La formació també reivindica prioritzar els pisos de lloguer social, integrar l'Hospital a l'ICS i municipalitzar la Residència i la UEC
Ruta urbanística de la CUP per replantejar la Seu des d'una perspectiva de gènere
17/05/2019 11:30

La CUP de la Seu, conjuntament amb la cooperativa d’urbanistes Col·lectiu Punt 6, ha organitzat aquest dijous una ruta nocturna per espais de la ciutat per “analitzar i proposar millores urbanes amb perspectiva feminista i LGTBI”. S’ha plantejat com l’acte central de campanya i com una alternativa al mítings tradicionals, per  “plantejar alternatives d’usos i necessitats de l’espai públic per a les diferents persones que hi viuen”.

La ruta començava a la Plaça de les Monges, on l’alcaldable, Xènia Antona, lamenta que “la forma dels bancs no fomenta la socialització” i on “el terra planteja greus perills quan neva i es gela”. Tot seguit s’ha visitat la plaça Joan Sansa, que veuen com “una zona de parc tallada per un carrer on passen molts cotxes i on cada espai està destinat a un sector d’edat, sense interrelació”.

A l’entorn dels carrers Sant Ermengol i Sant Ot, la CUP també creu que hi ha un “alt trànsit de vehicles i voreres estretes, fet que dificulta el pas de persones amb mobilitat reduïda o amb carros de compra i cotxets”. La ruta seguia per l’Hospital i el CAP, on Punt 6 hi exposa “dificultat i manca d’aparcament per a embarassades”, si bé valoren positivament que s’hi concentrin la Biblioteca, la Residència i el Centre Cívic. Ja dins del centre històric, la formació d’esquerra independentista creu que alguns indrets generen “sensació d’inseguretat, per manca de llum, poc trànsit de persones, despoblament i abandonament”.

En base a aquest recorregut, Xènia Antona desgrana els punts principals de la CUP, que vol crear una Regidoria de Feminisme i Alliberament LGTBI, pisos d’acollida per a persones maltractades, punts de suport a víctimes d’agressions masclistes en actes multitudinaris, i afavorir la conciliació laboral. En habitatge, volen un lloguer social “que suposi el 10-15% d’ingressos de la unitat familiar”, adquirir immobles degradats al centre per fer-ne pisos de lloguer social, una ordenança contra pisos buits i una oficina d’habitatge.

En sanitat, la formació anticapitalista aposta per dissoldre l’FSH i que l’Hospital s’integri a la xarxa pública de la Generalitat (ICS), “amb gestió i propietat 100% públiques”, per “facilitar l’accés d’especialistes i millorar condicions laborals”. També defensen municipalitzar la Residència, augmentar-ne les places i incorporar-hi serveis per mantenir l’autonomia de la gent gran. Finalment, reclamen municipalitzar la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) i la contractació d’Educadores de Carrer.