Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP pregunta per l'aplicació de la Llei de l'Habitatge a la Seu

La CUP pregunta per l'aplicació de la Llei de l'Habitatge a la Seu

El grup municipal vol saber quins terminis preveu l'Ajuntament per garantir que els pisos buits de bancs i empreses es destinin a lloguer social. L'any 2015 el ple va aprovar per unanimitat una moció per prevenir la desocupació injustificada
La Seu d'Urgell
08/11/2018 18:26

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà al proper plenari, aquest dilluns vinent, una pregunta per conèixer en quins terminis té previst el consistori "començar aplicar els punts d’acord de la moció sobre la gestió dels actius propietat dels bancs i empreses per a lloguer social, en referència als punts d’acord 3, 4 i 5, i per tant que s’apliqui la Llei 24/2015".

En l'exposició de motius, la CUP argumenta que volen "tornar a demanar explicacions a l'equip de govern" sobre la posada en pràctica d'aquesta llei, tenint en compte "la notícia del recent aixecament de la suspensió contra alguns dels articles impugnats al maig del 2015 per part del govern del PP, de la Llei d'Habitatge 24/2015, i tenint sobre la taula la moció presentada per la CUP la Seu" sobre la gestió dels habitatges que es preveu destinar a lloguer social. En aquella moció es va acordar "garantir l'aplicació i compliment de l'article 7 i la disposició final tercera, que obliga a la cessió per tres anys dels habitatges buits propietat de bancs i empreses que romanguin en desús o infrautilitzats de manera injustificada durant almenys dos anys, per ampliar el parc d’habitatge social al municipi".

La formació independentista recorda que "l’any 2015, després de recollir 150.000 signatures amb una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) i aconseguir que el Parlament de Catalunya l'aprovés per unanimitat, la Llei d’Habitatge -amb les eines per aturar els desnonaments i ampliar el parc d’habitatges socials als municipis- va ser impugnada  al maig del 2016 pel govern del PP", segons la CUP, "obeint a la banca i als lobbys empresarials i els grans tenidors". 

Moció aprovada

Al novembre d’aquell mateix any 2015, la CUP de la Seu va presentar la moció esmentada anteriorment, que va ser aprovada per unanimitat per tots els grups municipals del consistori. El text proposava diversos acords per gestionar els habitatges buits que hi ha actualment al municipi i, com a passa prèvia, demanava "tenir coneixement dels habitatges buits del municipi mitjançant estudi del Parc vacant d'habitatge, i un cop avaluats, aplicar les accions que en permetin la gestió municipal.

Per evitar la "desocupació permanent i injustificada d'habitatges". es demanava la gestió territorial dels pisos de la SAREB. Posteriorment, i per a garantir-ne la gestió pública, proposaven "crear un parc públic d’habitatges en règim econòmic accessible, que incorpori aquests  habitatges buits per destinar-los al lloguer social, i que aquesta informació sigui trasllada al ciutadà com a mesura de transparència i de gestió directa". Finalment, la moció demanava que es prioritzés "supervisar i garantir el compliment de l'article 5 i la disposició final segona de la Llei 24/2015 (actualment en vigor) on s'especifica que no es poden produir desnonaments ni talls de subministraments que puguin generar una situació de manca d’habitatge en persones i unitats familiars que es troben en situació de risc d’exclusió residencial".

La CUP hi afegeix que "15 mesos després de la seva aprovació, tan sols s’havia presentat l'estudi del Parc vacant d'habitatge i no s’havia dut a terme cap acció per posar remei a la desocupació dels habitatges al municipi". Per això, l'any passat van demanar explicacions -en forma de pregunta al ple- per garantir el compliment de la moció i perquè "es posés en pràctica les mesures acordades per a disposar d'habitatges per al lloguer social".