Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP proposa condemnar "la repressió policial" de l'Estat

La CUP proposa condemnar "la repressió policial" de l'Estat

El grup municipal presenta una moció contra la presència de reforços a la Seu, ja que creuen que això "posa en risc la convivència" a la ciutat. El text recorda que aquests contingents "han sembrat la violència" en poblacions d'arreu del país
Concentració a la Seu contra la repressió policial de l'Estat espanyol
05/10/2017 11:20

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà al proper plenari, aquesta setmana vinent, una moció perquè el consistori urgellenc condemni "la repressió política" duta a terme per l'Estat espanyol els darrers dies a Catalunya a través dels seus cossos de seguretat.

El text recorda que "des de fa unes setmanes, desenes de membres de la policia militar de l’Estat Espanyol estan desplegats a diferents punts de la geografia catalana, entre ells a la Seu d’Urgell", i que "durant el referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre vam poder comprovar que la seva funció era utilitzar la violència i el terror arreu per tal d’impedir que els veïns i veïnes poguessin exercir amb pau i tranquil·litat el seu dret a vot". A aquests fets hi afegeixen que han pogut comprovar com "alguns dels elements que hi ha allotjats a la Seu d’Urgell es desplaçaven a pobles veïns i sembraven violència amb una brutalitat inhumana contra persones que tan sols anaven armades amb els vots".

La moció també afirma que s'ha constatat com, en d'altres parts de Catalunya, "elements similars sembraven també la violència sense uniforme i en hores lliures", en referència a les denúncies per la irrupció de policies de paisà en manifestacions, als enfrontaments amb veïns que han protagonitzat en poblacions com ara Calella o bé dels atacs contra vehicles particulars perpetrats de matinada a les comarques gironines i que molts veïns sospiten que han comès policies fora de servei.

La CUP remarca que "la pau i la convivència de què gaudim a la Seu és un dels nostres millors valors, i s’ha demostrat els darrers dies en què malgrat les provocacions no hi ha hagut ni un sol incident", però alerta que "la permanència d’aquests elements violents a la ciutat posa en risc la convivència i la pau a la Seu".

Per tot plegat, la CUP proposa que l'Ajuntament condemni "de forma contundent la repressió policial exercida contra els veïns i veïnes indefenses el passat 1 d’Octubre" i que expressi "el desig que els cossos policials desplegats de forma excepcional a la Seu se’n vagin, per tal de preservar la convivència veïnal i la pau de què gaudim a la Seu". En aquest sentit, la moció convida "els establiments que allotgen aquest cos violent a deixar de fer-ho".