Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP de la Seu reclama noves mesures municipals en matèria laboral i en educació

La CUP de la Seu reclama noves mesures municipals en matèria laboral i en educació

El grup municipal exposa la necessitat de lluitar contra l'escletxa digital i ajudar els treballadors afectats per la situació d'emergència pel coronavirus. Les propostes s'han plantejat a la Junta de Govern Local
Xènia Antona, regidora de la CUP (Imatge d'arxiu)
06/04/2020 20:55

La CUP de la Seu d'Urgell ha proposat aquest dilluns a la Junta de Govern Local noves mesures per lluitar contra les conseqüències de la COVID-19 en matèria laboral i en l'àmbit de l'educació.

La regidora Xènia Antona ha exposat la necessitat de lluitar contra l’escletxa digital i ha instat el consistori a assegurar l'accés de tot l’alumnat a connexió d'Internet de qualitat i a ordinadors personals per seguir la docència telemàtica en les etapes educatives obligatòries. D'altra banda, Antona ha sol·licitat la instal·lació de punts d’accés a la xarxa arreu de la ciutat, així com mobilitzar el material didàctic, com ara tauletes digitals i ordinadors portàtils, disponibles en els centres escolars de primària i de secundària del Departament d’Ensenyament a la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell.

En matèria laboral, la CUP proposa no cobrar la part de l’impost de vehicles (IVTM) corresponent a la durada de l’estat d’alarma a les empreses i autònoms afectats pel tancament de les seves activitats econòmiques.

Altres propostes

Altres mesures socials que ja ha plantejat la formació cupaire són la creació d'un front comú amb la resta de municipis per exigir una moratòria en el pagament del lloguer, així com la mediació des de l'Ajuntament amb els propietaris per al no cobrament de lloguers, amb la corresponent bonificació de l'IBI.

També s'ha demanat no cobrar la part proporcional del quadrimestre de la quota fixa de l'aigua ni el primer tram de consum (16m3) durant el temps de confinament. Una altra opció que planteja el grup municipal és no cobrar la part proporcional del quadrimestre de la taxa de recollida d'escombraries, tant a habitatges com a locals comercials tancats per la crisi sanitària.

Finalment, es vol crear un punt d'assessorament laboral i sindical per donar resposta a totes els dubtes dels treballadors i treballadores afectats per ERTOs, transfronterers i autònoms. La CUP vol també que l'Ajuntament expliqui el procediment per accedir al banc dels aliments i incrementi la partida assignada pel CAPAU per garantir una cistella bàsica a totes les famílies vulnerables.