Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP vol que els edificis d'ús religiós paguin l'IBI

La CUP vol que els edificis d'ús religiós paguin l'IBI

El grup municipal considera que les diferents confessions religioses han d'assumir de manera "voluntària, equitativa i igualitària" aquest impost, "tal i com ho fa la resta de la ciutadania, entitats i col.lectius"
Edifici del Bisbat d'Urgell
28/12/2015 14:40

La CUP presentarà aquest dilluns en el ple ordinari del mes de desembre una moció en què sol.licita que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell insti els propietaris corresponents al pagament de l'IBI (Impost de Béns i Immobles) per als edificis d'ús religiós. El text assenyala que les diferents confessions religioses han d'assumir de manera "voluntària, equitativa i igualitària" aquest tribut, "tal i com ho fa la resta de la ciutadania, entitats i col.lectius".

El grup municipal demana també en la proposta que el consistori especifiqui els diners que suposen les exempcions vigents i la repercussió que això té per a les arques municipals. En aquest sentit, la CUP recorda que l'IBI equival al 30 per cent dels ingressos del municipi i considera que actualment s'està deixant de rebre "una quantitat important de diners", perquè a la Seu les confessions religioses compten amb nombrosos edificis i terrenys en propietat.

La CUP aclareix que la moció no es planteja en contra de les creences religioses, sinó que tan sols vol ser "una aportació per fer evident el greuge comparatiu que suposa que les institucions vinculades a la religió no paguin l'IBI corresponent".

Petició prèvia al debat dels pressupostos del 2016

La proposta es debatrà abans del plenari d'aquest dimecres, on s'ha d'aprovar el pressupost per al 2016. "El debat sobre els comptes, en què a hores d'ara només hi ha un 1 per cent destinat a partides directes per pal.liar la crisi, és un moment clau per posar èmfasi en la desigualtat que suposa per a tots els ciutadans aquesta situació", indica el grup municipal. I es remarca: "Les exempcions són del tot inassumibles tant per la conjuntura social en la que ens trobem, en què molta gent pateix les conseqüències d'un sistema capitalista que se sustenta en els desequilibris socials, com per la situació política del procés d'independència i desobediència que s'ha iniciat, tenint en compte que són privilegis sostinguts per lleis espanyoles".