Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP vol que l'Ajuntament de la Seu s'adhereixi a la campanya mundial de boicot, desinversions i sancions a Israel

La CUP vol que l'Ajuntament de la Seu s'adhereixi a la campanya mundial de boicot, desinversions i sancions a Israel

La formació cupaire presenta una moció de suport al poble palestí que es debatrà dilluns vinent en el ple municipal
Campanya mundial de boicot, desinversions i sancions a Israel (Foto: www.palestinalibre.org)
05/05/2017 18:40

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Seu d'Urgell presentarà dilluns vinent al ple municipal una moció de suport al poble palestí i a la campanya mundial de boicot, desinversions i sancions a Israel (BDS). La proposta, que haurà de ser votada pels grups polítics representats al consistori urgellenc, té com a objectiu aconseguir el compromís institucional de no establir cap tipus de conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb les administracions, empreses o organitzacions israelianes "fins que aquest estat reconegui el dret a l’autodeterminació de Palestina".

En concret, la moció insta l'estat israelià a complir el Dret Internacional amb la finalització de l’ocupació i la colonització del territoris ocupats l’any 1967 i el desmantellament del Mur, a més de reconèixer els drets fonamentals dels ciutadans àrabs palestins d’Israel a una plena igualtat. Així mateix, la CUP advoca pel "respecte, la protecció i la promoció dels drets dels refugiats a retornar a les seves llars i propietats, tal i com ho va estipular la Resolució 194 de les Nacions Unides".

Si s'aprova el text de la formació cupaire, l'Ajuntament de la Seu d’Urgell haurà de donar suport i fer difusió de les diferents campanyes de BDS impulsades per la societat civil. La moció també inclou que el consistori demani al Govern Espanyol i al govern de la Generalitat de Catalunya el trencament de relacions institucionals, comercials i acadèmiques amb el Govern d'Israel i el sector militar i de seguretat israelià, "que té una relació directa o indirecta amb l'ocupació del territoris palestins".

En un darrer punt, la proposta sol.licita que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es comprometi a donar refugi i asil a la població palestina provinent de Síria, Iraq o qualsevol altre país del Pròxim Orient, i obri els recursos d’acollida als palestins en les mateixes condicions que ho fa amb els sirians.