Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La delegació del Pirineu del Col.legi d'Arquitectes remodela un edifici del centre històric

La delegació del Pirineu del Col.legi d'Arquitectes remodela un edifici del centre històric

L’entitat vol ubicar-hi la seva seu, actualment en un local provisional al Passeig Joan Brudieu Avui s’inaugura l’exposició “Arquitectura i Urbanisme”, amb treballs dels alumnes de batxillerat de l’Institut Joan Brudieu
IES Brudieu - Concurs Fotogràfic Arquitectes
27/02/2008 13:48

La delegació del Pirineu del Col.legi d’Arquitectes de Catalunya ha iniciat els treballs de remodelació d’un edifici ubicat al carrer Major, 11, de la Seu d’Urgell, per traslladar-hi la seva seu. Les obres de la primera fase del projecte van començar a mitjans del mes de gener i s’espera que finalitzin d’aquí a sis mesos. La rehabilitació completa de l’immoble està previst que acabi d’aquí a dos anys, un cop s’enllesteixi la segona fase de la intervenció.

Actualment la delegació al Pirineu del Col.legi d’Arquitectes disposa d’un local provisional al Passeig Joan Brudieu. Tanmateix, el trasllat obeeix “a la necessitat de comptar amb un espai adequat per a les tasques de l’ens”, segons ha indicat el president de la delegació pirinenca, Ricard Lobo.

L’edifici disposarà de quatre plantes. Una d’elles es destinarà a exposicions i mostres col.lectives. Una altra hi allotjarà els serveis administratius i d’atenció als col.legiats de la delegació, a més d’un espai de reunions. A la tercera s’hi ha projectat una sala d’actes; mentre que l’espai sotacobert es destinarà a biblioteca. Lobo ha expressat la voluntat que el nou espai “serveixi per dinamitzar el casc antic i promoure activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i l’urbanisme”.

En aquest sentit, avui s’inaugura al local actual de la delegació del Col.legi d’Arquitectes la mostra “Arquitectura i Urbanisme”, un conjunt de quaranta treballs dels alumnes de l’especialitat de disseny, que cursen el batxillerat a l’Institut Joan Brudieu. Enguany s’ha tornat a organitzar el concurs fotogràfic, centrat en imatges de la ciutat de la Seu. S’hi acceptaven fotografies que reflectissin qualsevol element arquitectònic i urbanístic de la capital urgellenca, obviant edificis emblemàtics i jardins.

Avui es donaran a conèixer els guanyadors d’aquest segon certamen fotogràfic. La inauguració de l’exposició dels treballs que hi han participat està prevista a les 8 del vespre, a la seu actual del Col.legi. La mostra romandrà oberta fins al dia 11 d'abril.