Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La delegació del Col·legi d'Arquitectes a l'Alt Pirineu prepara la seva nova oficina al carrer Major de la Seu d'Urgell

La delegació del Col·legi d'Arquitectes a l'Alt Pirineu prepara la seva nova oficina al carrer Major de la Seu d'Urgell

L'entitat ha reprès enguany les obres del seu edifici, situat al centre històric. Els pisos superiors es destinaran a habitatges de lloguer
Obres a l'edifici de la delegació del COAC a l'Alt Pirineu i Aran, al carrer Major de la Seu d'Urgell
14/08/2020 14:45

La delegació de l'Alt Pirineu i Aran del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya ha reprès enguany les obres del seu edifici del carrer Major de la Seu d'Urgell, que ha d'esdevenir la seu definitiva de l'entitat a les comarques pirinenques. El projecte va quedar aturat ara fa més de deu anys, en el marc de la crisi immobiliària, però ara s'ha recuperat amb una nova formulació i amb l'objectiu que el bloc, situat en ple centre històric, deixi d'estar en desús.

Les obres ja van començar a l'inici d'aquest 2020 i ara ja estan força avançades. El delegat del Col·legi d'Arquitectes a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Lobo, ha explicat a RàdioSeu que, després que ara fa dos anys fa ser reelegit per al càrrec, un dels reptes que es va proposar va ser solucionar aquesta assignatura pendent del col·lectiu, motivada per la "sotragada" que va suposar la crisi iniciada l'any 2008. Lobo valora el fet que tant la Demarcació de Lleida com la direcció del COAC "han entès molt bé la situació" i van acceptar la nova proposta acceptada.

Aquest nou plantejament consisteix a destinar només la planta baixa i el soterrani a les dependències de la institució, mentre que els pisos superiors esdevindran habitatges de lloguer. La intenció inicial era d'acabar els treballs aquest any mateix, tot i que ara la previsió és completar-les al començament del 2021. En tot cas, Lobo considera que el més important és que la proposta tira endavant i que ben aviat aquest edifici ja tindrà utilitat.

Ricard Lobo també ha destacat el fet que aquesta solució que s'ha trobat és la més "econòmicament assumible" per desencallar definitivament el projecte. Actualment la delegació pirinenca del Col·legi d'Arquitectes està en un despatx del CETAP, al Centre Cultural Les Monges.