Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La demarcació de Lleida compta enguany amb prop de 200 fires

La demarcació de Lleida compta enguany amb prop de 200 fires

Els certàmens s'organitzen en un total de 125 municipis de Ponent i de l'Alt Pirineu. El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació ha presentat la guia que engloba tots els esdeveniments
Presentació de la Guia de Fires 2020 de les Terres de Lleida i l'Alt Pirineu (Foto: ACN)
10/02/2020 12:43

Les comarques de la plana de Lleida i de l'Alt Pirineu acolliran aquest 2020 un total de 192 fires, que tindran lloc en 125 municipis de la demarcació. L'any 2019 van ser 208 certàmens, celebrats en 112 poblacions. Aquest lleu descens respon al fet que algunes fires són de caire bianual i enguany coincideix que no es fan.

Aquestes dades les ha explicat el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida en la presentació, aquest divendres passat, de la Guia de Fires 2020 de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran que recull un any més la totalitat dels esdeveniments firals que s'organitzen arreu del territori. N'ha editat uns 3.000 exemplars en paper tot i que també es pot consultar al web del Patronat. El document inclou una descripció completa (nom, lloc i dates de celebració, sector, dades de contacte i característiques) cadascuna de les propostes.

Majoria de fires d'alimentació i artesania

Per sectors, destaquen les fires agroalimentàries i gastronòmiques (amb 58 en total), seguides de prop per les activitats relacionades amb l'artesania i les activitats artístiques (56). A més distància hi ha les fires eminentment agrícoles i ramaderes (17), i les de recreació històrica i tradicions (14) i les multisectorials (8).

Un dels increments més destacats que es constata des que es publica la Guia (des de 2012) és que el nombre de municipis que organitzen fires ha anat pujant de forma progressiva, tot passant dels 75 de l'any 2012 als 125 del 2020. El vicepresident del Promeco, Carles Gibert ha destacat que precisament això demostra la voluntat de donar a conèixer els punts forts de cada població i les oportunitats que l'activitat firal genera pel municipi organitzador i la seva àrea territorial de referència, en termes de desenvolupament econòmic, generació d'activitat i creació d’ocupació.

Així, la celebració d'una fira comporta, d'una banda, una sèrie de despeses necessàries per a la seva posada en marxa i, de l'altra, l'afluència d'expositors i visitants de fora que gasten en allotjament, restauració i altres béns i serveis. Aquestes despeses suposen una injecció d'ingressos i la generació de producció i ocupació local i regional. El director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera, ha destacat que les fires són "un element inqüestionable de dinamització del territori" i, a la vegada, "permeten atreure visitants i posar en valor la riquesa en els diferents actius".

Una de les novetats d'enguany a l'agenda és el retorn del Red Mountain Beer Fest, fira de cerveses artesanes organitzada a la Pobla de Segur, que celebrarà la seva tercera edició. De la seva part, el poble d'Alfés organitzarà la primera edició de la Fira del Timó.