Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La densitat de senglars al Cadí augmenta a 4 per cada 100 Ha

La densitat de senglars al Cadí augmenta a 4 per cada 100 Ha

Tot i això, la major presència es concentra a les comarques de Girona i al Montseny La sobrepoblació de porc fer suposa un risc per a l'agricultura i per al trànsit en carreteres locals
El Cadí
05/02/2009 11:50

L'entorn de la serra del Cadí té actualment una mitjana de quatre senglars per cada 100 hectàrees, segons les dades que ha fet públiques avui el Departament de Medi Ambient i Habitatge. La conselleria ha reconegut que aquesta xifra suposa un nou increment de la població respecte de les dades que hi havia fins ara.

A l'altra àrea del Pirineu que s'ha estudiat, la de l'Alt Pallars i Aran, la densitat es manté més moderada, de dos porcs fers per cada 100 hectàrees. De fet, la màxima presència d'aquest animal a Catalunya no és al Pirineu, sinó que es concentra a les comarques de Girona, on la mitjana és d'entre el 5 i el 12 per cent, i als entorns del Montseny i del Montnegre, amb una densitat de 8 senglars per cada 100 hectàrees. 

L'increment de la presència del porc fer arreu de Catalunya ha estat una constant durant els darrers anys. La sobrepoblació fa que s'estenguin més enllà dels seus hàbitats tradicionals i provoca sobretot les queixes dels agricultors, ja que malmeten molts camps de conreu. També suposen un risc per al trànsit, ja que ocasionalment es veuen implicats en accidents en carreteres locals. Tot plegat ha fet que en algunes comarques es faci batudes extraordinàries i que s'allargui el període de caça d'aquesta espècie per controlar-ne la densitat.