Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La depuradora de Montferrer aboca aigües al límit de la salubritat

La depuradora de Montferrer aboca aigües al límit de la salubritat

El grup d’ICV s’entrevista avui amb el coordinador territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua a la demarcació de Lleida, Josep Manel Pasqual, per demanar que s’agilitzin els tràmits de construcció d’una nova instal.lació
Depuradora de Montferrer
30/01/2008 12:03

El portaveu d’ICV a la Seu d’Urgell, Josep Maria Carles, s’entrevista avui amb el coordinador territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua a la demarcació de Lleida, Josep Manel Pasqual, per demanar-li que s’agilitzin els tràmits de construcció d’una nova depuradora a Montferrer. La petició del grup ecosocialista es planteja pel fet que l’actual instal.lació està abocant al riu Segre aigües al límit de la salubritat. Josep Maria Carles ha explicat que “veure l’aigua en aquest tram de riu és francament impactant: tèrbola, amb escuma i d’un color brutíssim”.

Iniciativa va rebre la queixa d’un veí d’Arfa en relació a aquest problema mediambiental. Carles assegura ara que la depuradora està al final de la seva vida útil, i que cal que la Generalitat acceleri el màxim possible la remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals i se’n millorin els col.lectors. Aquest equipament, segons comenta Carles, “es va dissenyar en un principi per a donar servei a una població de 15.000 habitants, mentre que ara la Seu, el seu entorn i el polígon, superen amb escreix aquesta previsió”. “A aquest fet, s’ha de sumar la situació de sequera, que dificulta el funcionament de la depuradora i que fa més preocupant la contaminació”, afegeix.

El tècnic responsable de l’equipament, Frederic Garcia, ha manifestat que el Consell Comarcal està al corrent de la problemàtica, malgrat que ha matisat que l’aigua es troba dins dels paràmetres permesos.

La depuradora de Montferrer la gestiona l’empresa pública Iniciatives Alt Urgell S.A., i es va posar en marxa el 1995. Dóna servei a la Seu d’Urgell, Alàs, Aravell, Bellestar, Arfa, Castellciutat i Montferrer, amb un cabal mitjà de 5.000 metres cúbics per dia.