Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació constata que el turisme rural continua creixent

La Diputació constata que el turisme rural continua creixent

L'ens provincial i Descobrir Catalunya presenten l'edició actualitzada del DVD sobre l'oferta del sector
25/02/2009 16:44

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, assegura que el sector del turisme rural a la demarcació de Lleida no para de créixer, “no solament en el nombre d’establiments, sinó també en el nombre de pernoctacions”. Gilabert feia aquesta valoració en la presentació de l’edició actualitzada del DVD “350 Cases Rurals per descobrir”, editada per Sàpiens Publicacions amb la col·laboració de Turalcat i el patrocini de l'ens provincial.

Jaume Gilabert afirma que en 7 anys l’oferta d’establiments pràcticament s’ha doblat, i que el creixement es nota tant a la plana de Lleida com a l'Alt Pirineu. S’ha passat de 280 cases amb 2.173 places, l’any 2002, a 556 establiments i 3.927 places en el que portem d’aquest any 2009.

En el nombre d’establiments, el creixement ha estat gairebé del 100 %, mentre que la xifra de places ha pujat al voltant del 80 %. Les pernoctacions van augmentar l'any passat un 3,4 %. Segons les dades de l’INE, els estrangers que es van decantar pel turisme rural van passar d’un 5,3 % a un 7,3% el 2008.

El director de la revista Descobrir Catalunya, Joan Morales, ha definit el nou DVD com un catàleg que permet consultar l’oferta de cases rurals d’una manera innovadora i original. Per Morales, aquest video “és l’eina més potent que actualment es pot trobar a Catalunya sobre el turisme rural”. La tirada del DVD és de 10.000 unitats, que es podran adquirir al quiosc a partir de la setmana vinent, conjuntament amb la revista Descobrir Catalunya i amb un cost addicional de 2 euros. La durada del DVD és de 140 minuts.