Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació guarda un minut de silenci en record a les víctimes de l'atemptat contra Charlie Hebdo

La Diputació guarda un minut de silenci en record a les víctimes de l'atemptat contra Charlie Hebdo

Durant el ple de l'ens provincial s'ha explicat que s'ha reduït a 27 dies de mitjana el termini de pagament a proveïdors
23/01/2015 17:50

La Diputació de Lleida ha aconseguit pagar a 27 dies de mitjana a tots els proveïdors que presenten factura. És un termini que s'ha rebaixat en més de 10 dies en el darrer any, segons ha explicat el president de l'ens, Joan Reñé, que ha destacat que en uns moments ''d'economia complexa'' és important que els pagaments que fan les institucions siguin ''àgils''.

Els organismes autònoms depenents de la corporació també han rebaixat el termini de pagament, de manera que l'IEI el situa en 21 dies, el Patronat de Turisme en 19 dies, l'OAGRTL en 33 dies i Promeco en 3 dies.

L'informe sobre la morositat s'ha exposat durant el Ple del mes de gener que la corporació municipalista ha celebrat aquest divendres. Abans de començar la sessió s'ha guardat un minut de silenci per condemnar els atemptats contra el setmanari satíric Charlie Hebdo.

Minut de silenci per Charlie Hebdo

Abans de començar el Ple Reñé ha llegit la declaració institucional de condemna a l'atemptat i en defensa de la llibertat d'expressió que s'ha pactat entre tots els grups. Posteriorment, s'ha fet un minut de silenci. La Diputació ha volgut manifestar d'aquesta manera el seu compromís de respecte total "per les institucions democràtiques, pels valors de la llibertat d'expressió, el respecte a la convivència i la multiculturalitat, la igualtat, la fraternitat, la pau i a la tolerància com a elements fonamentals i representació de la raó de ser dels estats de la Unió Europea".

Altres punts aprovats

El ple de la corporació ha donat llum verda al reconeixement de crèdits corresponents a l'exercici de 2014, del pressupost de la Diputació i dels seus organismes autònoms dependents i a l'aprovació de la modificació de l'Ordenança General de gestió, inspecció i recaptació dels ingressos de dret públic local.

En matèria de carreteres, s'ha aprovat l'actualització de preus del projecte de condicionament de la LV-7031, que va de les Borges Blanques a Cervià de les Garrigues, per 1,6 milions d'euros, i el projecte de condicionament, pavimentació asfàltica i millores de la LV-3221, d'Agramunt a Tornabous, per 2,2 milions d'euros.

Finalment, abans d'acabar el Ple, el vicepresident i diputat d'Unitat d'Aran, Pau Perdices, ha volgut posar de manifest davant la cambra la satisfacció per la recent aprovació de la Llei d'Aran aquesta setmana al Parlament amb un ampli suport dels grups polítics.