Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació ha invertit 2,2 milions d'euros en la millora de les comunicacions locals al Pallars Jussà

La Diputació ha invertit 2,2 milions d'euros en la millora de les comunicacions locals al Pallars Jussà

Reñé ha inaugurat aquest dimecres les obres de la carretera d'Orcau
18/02/2015 17:39

La Diputació de Lleida ha invertit durant la darrera legislatura un total de 2,2 milions d'euros en la millora de les comunicacions locals al Pallars Jussà. L'ens provincial ha dut a terme 9 actuacions, que finalitzaran aquest 2015. El president Joan Reñé ha inaugurat aquest dimecres les obres a la carretera d’Orcau i ha destacat la satisfacció per haver pogut contribuir a una actuació "que garanteix una major seguretat per al trànsit i facilita l’accés als pobles".

Per Reñé, tant l’actuació feta a Orcau com les de Llimiana, Estorm, Sant Salvador de Toló, Sarroca de Bellera, Gavet de la Conca, el camí del Pont de Claverol, Isona i Conca Dellà, i, properament, Sant Romà d’Abella, mostren que la corporació lleidatana treballa en cooperació amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i els consistoris per optimitzar les vies de la comarca.

Reñé ha explicat que en el cas d'Orcau la carretera d'accés requeria una actuació de millora del ferm, de les cunetes i, sobretot, de la seguretat, ja que "al nucli hi viuen una vintena de veïns que tenen tot el dret a tenir els serveis en les millors condicions possibles, garantint l'equilibri territorial".

L’actuació de millora s’ha fet en un tram de 4,7 quilòmetres de la carretera local LV-5112, de la C-1412b a Orcau, al terme municipal d’Isona i Conca Dellà.

Resum actuacions de la Diputació

• Carretera Orcau LV-5112 (358.200 €)
• Carretera Llimiana LV-9121 (669.735 €) En execució.
• Carretera Estorm LV-9125 (60.753 €) En execució.
• Carretera Sant Romà d’Abella LV-5113 (220.202 €) Pendent de licitació.
• Pont Gavet de la Conca (539.236 €) Finalitzada.
• Carretera de Sant Salvador de Toló L-912 (227.238 €). Finalitzada.
• Carretera de Sarroca de Bellera L-521 (99.862 €) Finalitzada.
• Camí Conca de Dalt (32.126 €) En execució.
• Carretera Isona Conca Dellà (de la C-1412b a Covet) (46.033 €)

Compromís amb el patrimoni arqueològic

El president de la Diputació de Lleida ha visitat també aquest dimecres el Museu de Conca Dellà i ha pogut veure el Coll del Dinosaure trobat al terme municipal, juntament amb l’alcalde d’Isona i Conca Dellà, Constantí Aranda; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i altres membres del consistori.

En aquest sentit, Reñé ha manifestat el seu compromís per continuar col·laborant amb l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, així com amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, tant en el Museu dels Dinosaures com en la posada en valor d'altres espais arqueològics del municipi corresponents a l’època romana.

“Des de l’Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) continuarem col·laborant per fer possible que tot aquest entorn arqueològic mantingui el seu atractiu i que s’afegeixi a l’oferta turística del Montsec”, ha indicat el president de la Diputació de Lleida. També ha manifestat el suport institucional davant la possibilitat que el Montsec sigui Parc Natural, “la qual cosa acabaria d’enfortir l’oferta turística”, ha indicat.

Posteriorment, Reñé s’ha desplaçat a Tremp on ha visitat el local de l’Epicentre. A la visita a la comarca del Pallars Jussà també hi han assistit els diputat Xavier Pont i Antoni Villas.