Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació i el Centre Forestal volen dinamitzar la finca agrària de Bon Repòs

La Diputació i el Centre Forestal volen dinamitzar la finca agrària de Bon Repòs

L'espai acull el centre de testatge i millora de la raça Bruna dels Pirineus
13/11/2008 16:50

La Diputació de Lleida i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) treballen conjuntament per elaborar un pla de dinamització que permeti potenciar al màxim els usos mediambientals i agraris de la finca de Bon Repòs, al Pallars Jussà. Així ho ha anunciat el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, durant la visita institucional que ha fet la Corporació aquest dijous al CTFC.

La finca de Bon Repòs és una bona mostra dels ecosistemes forestals i agroramaders del Pallars Jussà i suposa una bona oportunitat de desenvolupament d’experiències que la situïn com a referent forestal i ramader. Per aquest motiu, el president de la Diputació de Lleida ha encarregat un estudi de viabilitat i dinamització que permeti treure el màxim profit als recursos que pot oferir la finca en la gestió forestal sostenible, el manteniment de les races autòctones en perill d’extinció o en la prevenció d’incendis. Gilabert ha dit que Bon Repòs ha de ser un model de gestió de boscos a seguir a Catalunya. El president de la Diputació considera que les comarques de Lleida han d’afegir als valors de la terra i l’aigua, l’aprofitament energètic del sol i ara el de les masses boscoses.

La finca de Bon Repòs, situada al terme municipal de Gavet de la Conca, compta amb una extensió aproximada de 420 hectàrees. Entre 1997 i 1999 la Diputació de Lleida va posar en marxa el centre de testatge i millora genètica de la vaca bruna. Aquest centre pretén mantenir i millorar la raça bruna, que és única als Pirineus, i així evitar-ne la desaparició, defensar-la davant altres races, aconseguir una millor promoció comercial i fer selecció genètica i formació per als productors.